Verschijning nieuwe edities TaalpuntNL in zicht! 15 maart 2018

Binnen de redactie van TaalpuntNL wordt hard gewerkt! Nieuwe edities zijn ontwikkeld en verschijnen dit jaar voor onder andere havo en vwo. Hierbij is steeds gedacht aan een digitaal component waarmee de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen gaan.

In het laatste nieuwsbericht maakten we melding van de ontwikkeling van deel 3 derde editie. Aan het eind van dit cursusjaar verschijnen de volgende vijf delen:

  • Taalpunt NL Basis deel 3
  • Taalpunt NL Kader deel 3
  • Taalpunt NL GT/mavo deel 3
  • Taalpunt NL havo deel 3
  • Taalpunt NL vwo deel 3

Geïntegreerd in het opdrachtenboek

Het theorieboek dat bij de 2e editie nog afzonderlijk voor GT werd uitgegeven is nu geïntegreerd met het opdrachtenboek. Dit was voor kader al eerder het geval. Leerlingen werken nu met één boek conform de wens van de meeste gebruikers.  Het GT-boek verschijnt onder de dubbele naam GT/Mavo, omdat verschillende scholen deze leerweg ook verschillend benoemen.
Nieuw in de derde editie is de splitsing van deel 3 Havo en Vwo, die nu beide een eigen boek krijgen. De verrijking voor het vwo zit vooral bij de leerlijnen Lezen, Schrijven en Taal over taal en komt tot uitdrukking in langere, moeilijkere teksten in de verdieping van talige onderwerpen. Met de levering van deel 3 is de 3e editie voor havo en vwo afgerond.

Digitale opdrachten

Evenals bij de delen 1 en 2 zijn ook bij deel 3 digitale opdrachten ontwikkeld voor herhaling en verdieping. Leerlingen kunnen hiermee zelfstandig en op hun eigen niveau aan de slag. Steeds meer scholen maken gebruik van de digitale component. Problemen met de links naar videofragmenten naar Teleblik en andere sites hopen we in de nabije toekomst voorgoed achter de rug te hebben doordat we de rechten voor vijf jaar opkopen en het filmmateriaal streamen en via een eigen kanaal aanbieden.

Herziening deel 4

Inmiddels wordt daarnaast ook de laatste hand gelegd aan het leermiddelontwerp (lmo) van de delen 4 vmbo. Na de voorjaarsvakantie komt dit lmo voor commentaar naar de secties Nederlands. We zijn benieuwd naar de reacties op enkele fundamentele vragen over de opzet die de projectgroep heeft geformuleerd. De redactie voor deel 4 is inmiddels gevormd. We hopen ook weer op betrokken meelezers van de scholen, want de zinvolle feedback van het werkveld in het ontwikkelstadium kunnen is voor de kwaliteit van de methode onmisbaar.

Vragen en bestellen

Wil je meer informatie ontvangen of weten wat wij voor jouw werkgroep kunnen doen? We komen graag naar jouw school om in gesprek te gaan over de methode.

Bestellen

De bestellijsten voor de boeken komen in maart naar de scholen.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".