Vernieuwde Conference Primary English groot succes 6 februari 2020

'Wat leuk zo'n nieuwe opzet! Ik kom elk jaar maar ik heb dit jaar door de kennismarkt nog meer ideeën opgedaan. Een aanrader!' aldus een van de honderd bezoekers vorige week. Kijk en lees hieronder een verslag van onze vernieuwde Conference Primary English op 29 januari 2020 met als thema 'Think creative'.

De kennismarkt in de congreszaal vormde het kloppend hart van deze conferentie. Allerlei uitgevers en organisaties rond Engels prensenteerden zich in de vrolijke stands. Informatie ophalen kon onder andere bij organisaties als Nuffic, Tweens en Geef ze een tien!, waar ook interessante presentaties werden gegeven. Daarnaast konden er nieuwe materialen aangeschaft worden zoals Engelse prentenboeken en was er gelegenheid om netwerk- en inspiratiegesprekken te voeren onder leiding van de trainer Engels.



Een verrassende toevoeging was een wandeling door Londen met een Virtual Reality bril in de mediatheek die in Engelse stijl ingericht was. Ook werd er onder veel hilariteit gebruik gemaakt van onze fotobooth. 



In twee rondes volgden bezoekers interessante workshops en uitnodigende inspiratiesessies. Nieuwe kennis werd opgedaan of juist verdiept over uiteenlopende onderwerpen. Van Every Day English, het gebruik van Engelse (prenten)boeken, korte creatieve activiteiten binnen de Engelse les tot de kinderen activeren met coöperatieve werkvormen. Experts van binnen en buiten Driestar educatief verzorgden deze sessies.



De CPE werd traditioneel afgesloten met de traditionele, uitgebreide en overheerlijke High Tea. Onder het genot van zoete en hartige hapjes, gezonde salades en verfrissende drankjes werd nagepraat over de inhoud van goed Engels onderwijs. 

Enthousiast geworden?

Heb je nieuwe inspiratie en creativiteit opgedaan? Of wil je dit volgend jaar zelf komen ervaren? De Conferece Primary English 2021 is op woensdag 27 januari. Reserveer deze datum vast in je agenda!

Wil je meer weten wat wij voor jouw klas of school kunnen betekenen op het gebied van Engels? Bekijk dan onze website voor ons uitgebreide scholingsaanbod of neem contact op met één van onze onderwijsadviseurs.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".