Trainersopleiding Startblokken | Deelnemers vertellen 4 juli 2018

September vorig jaar zijn drie trainers gestart met de trainersopleiding Startblokken van Basisontwikkeling. Ieder vanuit hun eigen organisatie, kinderdagverblijf de Kleine Draeck, kinderdagverblijf Hadassa en kinderopvang Mundo, met als doel om de eigen collega’s te kunnen scholen in Startblokken. Deelneemsters Agda, Sandra en Linda vertellen over hun ervaringen.

‘We wisten dat Startblokken geen gemakkelijke keuze is. Het vergt inspanning en veel oefenen om goed met Startblokken te kunnen werken. En zo is het ook met de trainersopleiding! De lesstof is pittig en omvangrijk. En dan komt de stage daar nog bij. Voor je als trainer zelf aan de slag mag gaan, moet je een geheel Startblokkentraject met een gecertificeerde trainer meelopen.
 
Deze kans hebben we gekregen bij Laura Zwoferink, die een tweejarige Startblokkentraining verzorgt voor de collega’s van de Kleine Draeck en Hadassa in Ridderkerk. Al doende is het duidelijk dat het belangrijk is eerst een Startblokkentraining mee te lopen en onder supervisie te oefenen.
 
Wat een leerervaring! Laura is zeer ervaren en doet de bijeenkomsten en coaching  met (ogenschijnlijk) het grootste gemak. Heel inspirerend en mooi om te zien: hier leren we veel van. De positieve insteek, het kunnen ingaan op wat de pedagogisch medewerkers inbrengen, hun praktijken koppelen aan de theorie en inzichten die je wilt overbrengen.
 
Daarnaast geeft Laura ook de ruimte om, net als alle pedagogisch medewerkers in de training, te proberen, fouten te maken, te leren en te groeien.
 
We hebben ondertussen 2 bijeenkomsten en een coaching-ronde gehad. We kijken uit naar het vervolg van dit traject en hopen aan het einde van de rit als zelfstandige trainer ook zo’n mooie training neer te kunnen zetten!’
 
Enthousiast geworden van het verhaal van Agda, Sandra en Linda? Kijk snel op de volgende pagina en schrijf je in!
 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".