Schoolvideointeractiebegeleiding in teamverband 14 september 2020

Veel leerkrachten voelen zich niet vaardig genoeg om met alle verschillende onderwijsbehoeften van leerlingen om te gaan. Dat beïnvloedt het geloof in hun vermogen om inclusiever onderwijs te kunnen realiseren. Intern begeleiders maken zich daar terecht zorgen over en vinden het belangrijk om dat binnen het team bespreekbaar te maken. Daar ontbreekt het vaak aan. Bovendien schatten ze het kunnen van leerkrachten vaak anders in dan leerkrachten zelf. Scholing is volgens hen daarom belangrijk.

Bovenstaande is de intro van een artikel in TIB (Tijdschrift Intern begeleiders) nummer 4. Dit artikel kwam tot stand met medewerking van twee medewerkers van Driestar onderwijsadvies: Lydia van Hartingsveldt (docent pabo/master Passend meesterschap en cursusleider post-hbo SVIB) en Neely Anne de Ronde-Davidse (lector inclusieve klassen). 

>>Klik hier voor het volledige artikel 'Schoolvideointeractiebegeleiding in teamverband'.

Willen jullie ook in teamverband aan de slag met Schoolvideointeractiebegeleiding? Klik dan hier voor ons aanbod op maat. Wil je zelf schoolvideointeractiebegeleider worden? Volg dan deze post-hbo opleiding. We starten weer in januari 2021.

Meer nieuws