ROV congres: “Ouders Verbinden!?” 13 september 2018

Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

Het thema van het 4e ROV-congres bevat 2 kernwoorden die een grote rol spelen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Wetenschapper prof. M. de Winter zal in zijn lezing deze kernwoorden een kader geven en duidelijk maken hoe belangrijk dit is bij de opvoeding.
Het thema zal ook uitgewerkt worden naar de verbinding in het onderwijs tussen ouders (onderling) en de school.

Staatssecretaris P. Blokhuis zal tijdens de morgenbijeenkomst aanwezig zijn. Hij zal middels een vraaggesprek vanuit het thema Ouders verbinden ook ingaan op het preventiebeleid gericht op met name verslaving onder jongeren.

Uitgebreid workshopprogramma

In de middag kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een uitgebreid workshopprogramma. Zo wordt ingegaan op de toegenomen zelfwereld en de rol van het gezin hierin, bespreken we wat een goede hechtingsrelatie stimuleert of juist verhindert, en praten we verder over de verbinding met de ander.

>> Download hier het volledige programma

Ga naar de website van het ROV als je meer wilt weten over het congres of om je aan te melden!
 

Meer nieuws