Persoonsvorming, ook dat nog?! - Online symposium 20 januari 2021 3 december 2020

Het is een woord dat steeds vaker opduikt in het onderwijs: persoonsvorming. Voor sommigen heeft het iets bedreigends, alsof het weer iets extra’s is dat de overheid op de overbeladen schouders van onderwijsgevenden legt. Voor anderen is het thema persoonsvorming te lang onderbelicht gebleven.

Het gaat immers, is hun visie, bij persoonsvorming om de kern van ons onderwijs. Alle onderdelen van het schoolleven en alle onderwijsactiviteiten komen samen in die ene spits: de persoonsvorming van onze leerlingen.

Tijdens een online symposium op woensdagavond 20 januari 2021 willen we daar met elkaar over nadenken. Het programma is opgebouwd uit drie blokken van een half uur, met daartussen steeds een korte pauze. In het eerste blok spreekt Job Cohen, onder andere bekend als oud-burgemeester van Amsterdam, over het maatschappelijk belang van persoonsvorming. Tijdens het tweede blok gaan Bram de Muynck en Bram Kunz, betrokken bij het Onderzoekscentrum van Driestar educatief, in op persoonsvorming vanuit christelijk perspectief. Vervolgens gaan de deelnemers uiteen om in te zoomen op een van de volgende aspecten van vorming: burgerschapsvorming, vorming door waardenonderwijs, vorming en vakinhoud, en godsdienstige vorming. In deze deelsessies komt expliciet de praktijk van het onderwijs aan de orde. Overigens kunnen deelnemers in elk van de drie blokken reageren op wat de sprekers te berde brengen.

Voor nadere informatie over dit symposium kunt u contact opnemen met Henk Vermeulen,

>> Aanmelden voor het symposium kan hier!

Meer nieuws