Ouderbetrokkenheid en tienminutengesprek 18 maart 2021

De betrokkenheid van ouders levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Door Driestar onderwijsadvies zijn verschillende video’s gemaakt over ouderbetrokkenheid met leerzame casussen van gesprekken met ouders. De interviews over ouderbetrokkenheid, maar ook de nagespeelde casussen uit de praktijk kunnen jou en je collega's helpen om te reflecteren op jullie eigen oudergesprekken.

Aan deze ouders wordt verteld dat hun kind pest. Ouders geloven dit niet en vader neemt de leiding in het gesprek. De leerkracht moet de leiding van het gesprek zien over te nemen en signalen aan de orde stellen. Het gesprek lijkt te stagneren. De leerkracht stelt voor om in een vervolggesprek verder te praten en de ouders gaan hiermee akkoord. 

Cursus oudercommunicatie

Dit soort casussen worden besproken op de cursus oudercommunicatie, een praktische cursus, die jou tools meegeeft om je oudercommunicatie te verbeteren! Deze cursus wordt gegeven op eigen locatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alette Pouwelse of CorJohn van der Beek.

Meer nieuws