OGW – Trendanalyse 7 maart 2019

Toetsen afnemen, invoeren en interpreteren in ParnasSys vraagt een goede voorbereiding en check. We ondersteunen je graag hierbij, zodat jij en je team kunnen ervaren hoe je toetsresultaten betekenisvol kunt maken.


Natuurlijk zorgt vooraf de intern begeleider dat de juiste toetsdefinities actief zijn en dat dat de oude definities gedeactiveerd zijn.

Nu er een nieuw invoerscherm in ParnasSys is kan er ná het invoeren van de resultaten gemakkelijk gecontroleerd worden of de ingevoerde score geldt als ‘hoofdafname’ en of die score meetelt voor het groeps- en schoolgemiddelde van een bepaald vakgebied.

ogw-trendanalyse.png

Schoolniveau

Dan komt het moment van analyse, gesprek en doelen (ambities) formuleren. Welke overzichten zijn daar geschikt voor? En kan een analyseformulier helpend zijn?

Voor intern begeleiders en directies van basisscholen, maar ook voor schoolteams hebben we een mooi aanbod om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden.

We beginnen bijvoorbeeld bij het bespreken van de cultuur binnen een school waarbinnen toetsen worden afgenomen en analyses worden gemaakt. Vervolgens gaan we in op de vraag of alle toetsgegevens correct in ParnasSys staan. Als dat zo is, beginnen we op schoolniveau het juiste overzicht er bij te halen met behulp van een handig Stappenplan. Dat overzicht wordt dan geanalyseerd met behulp van een analyseformulier. Het onderlinge gesprek is hierbij van groot belang. Kunnen er ook ambities (doelen) worden geformuleerd voor de komende vier jaren? (schoolplanperiode).

Groepsanalyse

Een niveau lager is de groepsanalyse. Daarvoor is ook een aantal overzichten uit ParnasSys bijzonder geschikt. Voor een groep voeren we dan de analyse ook daadwerkelijk uit met behulp van een analyseformulier. Dit hulpdocument eindigt met het stellen van een doel voor de komende toetsafname en het bevraagt de leerkracht op zijn/haar te ondernemen acties om deze doelen te gaan halen.

Begeleiding bij OGW-trendanalyse kan op locatie voor verschillende groepen verzorgd worden: een managementteam van een school, een ib-netwerk, een gezamenlijk netwerk ib/directie, een team of binnen een samenwerkingsverband.

We hebben ook een aanbod binnen de ParnasSys Academie op 17 april 2019 in Gouda. Info? Klik hier.
Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en we spreken een traject op maat met je af.

Meer nieuws