Nieuw: werkboekje voor echtscheidingskinderen 28 oktober 2015

Echtscheiding komt steeds meer voor. Orthopedagogen Joppa Nijsse en Jolanda Spek ontwikkelden een werkboekje over echtscheiding voor kinderen.

Van steeds meer kinderen zijn de ouders gescheiden of wonen ze niet meer bij elkaar. Ook reformatorische en christelijke kinderen worden hiermee geconfronteerd.

Echtscheiding een plek geven

Naast alle praktische veranderingen die dit met zich meebrengt, roept het ook vragen, gedachten en gevoelens op. Kinderen hebben behoefte dit te uiten en een plek te geven. Hierin voorziet het werkboekje ‘Mijn ouders wonen niet meer bij elkaar’.

Acht tot twaalf jaar

Het boekje is geschreven voor kinderen van ongeveer acht tot twaalf jaar met een reformatorische/ christelijke achtergrond. In het boekje is voldoende ruimte om te schrijven, te tekenen en te knutselen. Naast de mogelijkheid tot het weergeven van het eigen verhaal staan er vijf Bijbelstudies in het boekje. Deze zijn pastoraal van toon en sluiten aan bij de vragen waar echtscheidingskinderen mee te maken hebben.

Begeleiding

Kinderen kunnen het boekje zelfstandig doorwerken. Er zullen kinderen zijn die het prettig vinden om het samen met iemand anders te doen. Om hen niet in een loyaliteitsconflict te brengen, raden we het aan om een persoon die wat verder van het gezin staat hierbij te laten helpen. Denk aan een leerkracht of intern begeleider van de school, hulpverlener of goede kennis. 

Het werkboekje voor echtscheidingskinderen is te verkrijgen in onze webwinkel en kost € 9,95.

>> BESTEL NU

Eerder verscheen bij Driestar educatief het ‘Herinneringsboek’ voor kinderen die te maken hebben met rouw en verdriet. 

Meer nieuws