Nieuw: opleiding tot mediawijsheidcoach 11 mei 2017

Hoe ga je op een wijze manier met de stroomversnelling aan nieuwe media om? Mediawijs word je onder andere door schade en schande. Wijsheid komt met de jaren. Of door een opleiding bij Driestar onderwijsadvies.

Veel scholen zien het belang in van een goede media-educatie. Ze hebben oog voor wat op de kinderen en jongeren af komt en willen ze hierop voorbereiden.

Maar: er leven nog veel vragen. Waar bereiden we onze kinderen precies op voor? Hoe doen we dat? Hoe betrekken we ouders hierbij? Hoe kunnen we aandacht geven aan positief mediagebruik? In de opleiding tot mediawijsheidcoach krijg je antwoord op deze vragen. 

Inhoud van de opleiding

De nieuwe opleiding Mediawijsheidcoach gaat van start in september.  Naast aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van moderne media zal er ook aandacht zijn voor persoonlijke ontwikkeling en voor het aandacht geven aan het onderwerp binnen de eigen school. De mediawijsheidcoach is onder andere in staat om mediawijsheid te integreren in het bestaande onderwijs en heeft een sterke adviesfunctie binnen de school.
 
De opleiding is geschikt voor mensen uit het primair en voortgezet onderwijs. Ook voor mensen uit het mbo is deze opleiding relevant. De opleiding  zal een studielast hebben van ongeveer 100 uur. Het afsluitend certificaat zal worden opgenomen in het lerarenregister. 

Media Attitude Model

Na het volgen van de opleiding ben je in staat mediawijsheid een prominente plaats in de school te geven door gebruik te maken van het Media Attitude Model (MAM). We adviseren scholen minimaal één persoon, maar bij voorkeur twee personen, op te leiden tot mediawijsheidcoach. 

Christelijk perspectief

De opleiding Mediawijsheidcoach van Driestar onderwijsadvies onderscheidt zich omdat we alles plaatsen in christelijk perspectief. Hoe kunnen we als christen omgaan met moderne media en hoe leren we dat onze kinderen aan? 

Onze onderwijsadviseurs

Onderwijsadviseurs Wim van den Bosch en Albert-Jan den Butter hebben de nieuwe opleiding ontwikkeld. Beiden houden zich vanaf de beginjaren bezig met nieuwe media en de implementatie daarvan in het onderwijs.

Binnenkort volgt meer informatie over de opleiding. Nu al vragen? Neem dan contact op met onze onderwijsadviseurs.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".