Nieuw: kinderboek ‘Wonderlijk en waardevol’ 16 juni 2020

Het nieuwste boek van Driestar onderwijsadvies en De Banier is nu op voorverkoop te koop: ‘Wonderlijk en waardevol’. Dit vrolijke kijk-, lees- en doeboek laat kinderen vanaf ongeveer 8 jaar na denken over hun eigen lichaam en gevoel. Kinderen kunnen het zelfstandig bekijken of samen met een volwassene zodat zij er gelijk over doorpraten.

Het boek wil kinderen op een positieve en informatieve manier toerusten rond de thema’s relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Het boek is geschreven vanuit christelijk perspectief: ieder kind is waardevol en door God geschapen. Ieder mens is het waard om gekend, geliefd en beschermd te worden.

--> Bekijk de preview van Wonderlijk en waardevol of download de flyer met meer informatie. 

Wonderlijk gemaakt

Het boek bouwt voort op het gedachtegoed van de methode Wonderlijk gemaakt die op veel christelijke scholen gebruikt wordt. Auteur van het boek Elly van der Gouwe-Dingemanse is bij Driestar onderwijsadvies adviseur Seksuele vorming. 

Wat anderen van dit boek vinden

“We zijn er met z’n allen heel positief over! De meiden vinden het erg interessant en leerzaam. De tekst leest goed en is aantrekkelijk en concreet. De tekst activeert de kinderen in het stellen van vragen, waardoor je dan gelijk een goed gesprek hebt. Mooi verwoord en uitgelegd vanuit de Bijbel, dat je uniek en waardevol bent en dat je daarom beschermd moet worden. De inhoud is helder en helpt om open het gesprek aan te gaan. Ik beveel dit boek aan bij vrienden, familie, kerk en collega’s.”
Mathilde, moeder van drie meiden (6-9 jaar)
 
“Als je er nooit over hebt gepraat wordt het een beladen onderwerp in je hoofd, terwijl dat het voor zo'n jong kind helemaal niet is. De tekst is mooi en duidelijk, leuk om te bekijken door de afwisseling van tekst en plaatjes in kaders. Heel goed dat er duidelijke verwijzingen zijn naar andere pagina's. Mijn dochter van 9 vond het erg leuk om te kijken, mijn zoon van 12 vond het al gauw gênant enzo, maar dat is vast de leeftijd.”
Gerda, moeder van vijf kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar

Voorverkoop gestart

Wonderlijk en waardevol is voor €19,95 te koop in onze webwinkel. Vanaf half juli worden de boeken geleverd.

P.M. (Elly) van der Gouwe

Onderwijsadviseur, gezinspedagoog, docent Pedagogiek

Telefoon:
0182-760360 0182-760360
LinkedIn:

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.