Herziening Wonderlijk gemaakt gestart! 24 september 2020

Onze christelijke methode voor relationele en seksuele vorming wordt vernieuwd. Veel lessen en afbeeldingen zijn gedateerd en nieuwe inhouden zijn nodig. Dat vinden ook de vele scholen die Wonderlijk gemaakt gebruiken, zo weten we uit een uitgebreide procesevaluatie.

Samen

Met een kleine projectgroep en een groep van 9 meelezende leerkrachten of directieleden vanuit diverse christelijke scholen is de herziening gestart. De lessen worden niet alleen qua inhoud vernieuwd en geactualiseerd, maar ook qua vorm compacter en met meer keuze-onderdelen. De doelen worden sterker verbonden aan de rode draden, zodat je als leerkracht weet hoe je met de les aan het ‘vormen’ bent.

Persoonsvorming

Kinderen ondersteunen bij het omgaan met relaties en seksualiteit is een onderdeel van persoonsvorming. Ook thema’s als media-wijsheid (kijk eens bij onze methode Stapp!) en burgerschap vallen onder de overkoepelende paraplu van persoonsvorming. Bij het herschrijven van de lessen maken we nadrukkelijk gebruik van de visie op en kennis van persoonsvorming die inmiddels binnen Driestar educatief is opgebouwd.

Wat kun je verwachten?

Het (her)schrijven van de lessen is in volle gang. Dit najaar zijn we daar druk mee bezig. Begin 2021 zal dan de vormgeving van de materialen en de website plaatsvinden. We hopen dat vanaf maart 2021 scholen de nieuwe methode kunnen aanschaffen en de nieuwe lessen gaan gebruiken. De eerste scholingen staan alweer gepland.

Vragen? Neem contact op met Elly van der Gouwe of stuur een bericht via het contactformulier op de website.
 

Meer nieuws

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw". 

    • Hermeneutiek en homiletiek bij William Perkins

      “William Perkins (1558 – 1602) staat bekend als de ‘vader’ van het Engelse puritanisme die een enorme invloed heeft op theologie en spiritualiteit in de Engelstalige wereld en in West-Europa. Zijn hermeneutiek is klassiek-calvinistisch,” vertelt prof. Baars over William Perkins.

    • Benjamin over de Master Leren en Innoveren: 'Voor een bredere impact in het onderwijs zorgen'

      Benjamin Wichers (27) is docent Duits op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Daarnaast volgt hij de Master Leren en Innoveren (MLI), die op Driestar hogeschool wordt gegeven in samenwerking met de CHE en de Viaa.

    • Inschrijving post-hbo Intern begeleider geopend: 'Het gaat niet alleen om kennis, maar ook om jou'

      Ib’er zijn is een prachtig vak! Je denkt en bouwt mee aan het beleid van de school, je ondersteunt en begeleidt je collega’s in het realiseren van goed onderwijs. Zo stimuleer je het leren op je school. Meld je daarom nu aan voor de post hbo-opleiding intern begeleider.

    • Onderzoekscentrum publiceert artikel over samenwerking school en ouders

      ‘Ouders en leraren in het PO vertrouwen elkaar, maar wisselen weinig informatie uit over godsdienstige opvoeding’. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat door het onderzoekscentrum werd uitgevoerd, met als eerste verantwoordelijke onze voormalige regisseur Nico Broer. Het artikel dat nu is gepubliceerd, doet er uitgebreid verslag van.