Haal alles uit BOUW! met de nieuwe tutortraining 18 september 2017

Steeds meer scholen kiezen ervoor om het programma BOUW! in te zetten om leesproblemen aan te pakken. Driestar onderwijsadvies biedt sinds kort een BOUW!-tutortraining aan.

BOUW! is een uniek computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg. Ouders, grootouders, oudere leerlingen of vrijwilligers kunnen als tutor fungeren. 

Juist als het gaat om die tutoren worstelen scholen regelmatig met de vraag: hoe vind ik een goede tutor? En: welke vaardigheden moet een tutor hebben?

Tutortraining in samenwerking met EDventure

Om deze reden is er in samenwerking met EDventure leden een tutortraining ontwikkeld. Driestar onderwijsadvies biedt, als lid van Edventure, deze training ook aan. In deze training wordt aandacht besteed aan de achtergrond en randvoorwaarden van het programma BOUW!, wordt een tutorprofiel geschetst, komen begeleidingsvaardigheden aan bod en worden richtlijnen gegeven voor de keuze van de juiste tutor.

Doelgroep van de cursus

De cursus is bedoeld voor onderwijsprofessionals. Hierbij kun je denken aan intern begeleiders, remedial teachers en leerspecialisten. Zij krijgen handvatten om op de eigen school de niet-professionele tutors (bijv. leerlingen en ouders) te trainen. 

Daarnaast is het mogelijk om een terugkombijeenkomst toe te voegen aan het programma. Tijdens deze terugkombijeenkomst kunnen vragen worden besproken die na de eerste implementatie van BOUW! op jouw school boven zijn gekomen.

Andere mogelijkheden rondom BOUW!

Naast de tutortraining is het aanbod rondom BOUW! nog breder. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ouderavond over dit programma te organiseren. Op deze avond verzorgen wij een informatiesessie waarin het programma wordt toegelicht en is het mogelijk om een cursus af te nemen om dyslexie goed te leren signaleren.

Als je meer informatie wilt hebben over programma of één van onze adviseurs wilt spreken, neem dan een kijkje op de pagina van BOUW!.

Meer nieuws