Diplomering post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & Differentiatie 10 juni 2021

Donderdag 27 mei j.l. was het zover, 15 studenten namen hun diploma in ontvangst na het volgen van de opleiding rond hoogbegaafdheid. Deze studenten mogen zich nu specialist hoogbegaafdheid & differentiatie noemen. Doordat zij bij ons een landelijk erkende opleiding hebben gevolgd staan deze specialisten geregistreerd in het landelijk register.

Eén van de studenten die haar diploma in ontvangst heeft genomen is Corline. In haar eindpresentatie deelde ze een gedicht. Het geeft een beeld van het proces tijdens de opleiding bij haar en haar team, hoe zij met het thema (hoog)begaafdheid zijn omgegaan:
 
Elke dag
Elk kind uniek, stimuleer talent
De woorden uit de schoolgids komen naar ons toe
Leerkracht voor de klas vraagt: hoe
Wordt dit werkelijkheid; het voelt zo onbekend
 
Een klein begin, vanuit plusklas naar de groep
Loslaten van lesstof, de methode, mijn veiligheid
Met elkaar de eerste stap, ook voor deze leerling tijd
We nemen ons handelen onder de loep
 
Nu wil ik snel, urgentie wordt gevoeld,
Beleid is rond en specialistzijn vraagt mij
Een stap naar voren te zetten, coachen hoort erbij
Ik voel me door de leerkuil overspoeld
 
Iedere dag met grote zorg een kleine pas
We gaan voor talentmomenten in elke klas


In het najaar van 2021 starten we opnieuw met deze mooie opleiding. Wil je meer weten over de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & Differentiatie of wil je je aanmelden? Kijk dan op onze website voor meer informatie of neem contact op met Mirjam Floor.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.