Verschenen: ‘Opvoeden, gave en opgave’ 9 oktober 2014

Onder christelijke ouders en opvoeders leven veel vragen rondom de christelijke opvoeding. Driestar educatief presenteert daarom het boek ‘Opvoeden, gave en opgave. Essenties van christelijk opvoeden’.

In het boek denken de auteurs samen met de lezer na over het doel van opvoeden in de praktijk van alledag van christelijke opvoeder. Het bestaat uit twee delen. Het eerste deel handelt over de essenties van christelijk opvoeden vanuit Bijbels perspectief, met aandacht voor de ontwikkeling van kinderen, jezelf als opvoeder en opvoeden in de huidige maatschappij. Het tweede deel bevat een kringhandleiding met ideeën voor acht bijeenkomsten die je kunt organiseren of volgen met andere opvoeders. Zo kun je samen met anderen aan de slag, om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en te bemoedigen.

Het beeld van een trektocht komt regelmatig terug in het boekje. Dat helpt om de christelijke opvoeding goed te beschrijven. In het boek wordt stilgestaan bij de richting van opvoeden en waar we naartoe werken met opvoeden. Waar doen we het eigenlijk voor? Welk doel hebben we voor ogen? Wat willen we bereiken met onze opvoeding? We zien het leven met onze kinderen in het licht van Gods eeuwigheid. We willen dat onze kinderen Hem leren kennen, en dat ze uit eigen overtuiging leren leven tot Zijn eer, waar ze ook terechtkomen. 

‘Opvoeden, gave en opgave’ wordt door Driestar educatief gebruikt bij diverse bijeenkomsten over opvoeding, zoals de opvoedingskringen en de basiscursus Christelijk opvoeden. Ook is het heel geschikt om zelfstandig of samen met andere opvoeders te lezen en te bespreken. Het boek kan besteld worden in de webwinkel.

Meer nieuws