Verrijk de leeromgeving van leerlingen 23 april 2015

Rond het thema Leeromgeving van deze maand willen wij onze studenten, klanten en collega’s inspireren met materialen uit onze mediatheek. Op elke school is gemiddeld 17,5 procent van de kinderen begaafd en zelfs 2 procent hoogbegaafd.

Zij kunnen hun leeromgeving verrijken met onder andere de volgende spellen:
 
Qwirkle is een strategisch gezelschapsspel dat gespeeld kan worden met 2 tot 4 personen. Het spel is een combinatie van de spellen set en scrabble. Het spelmateriaal bestaat uit 108 vierkante blokjes, met daarop afbeeldingen van 6 figuren in 6 kleuren. Nadat de eerste speler een eerste rijtje heeft gelegd, moeten de spelers een voor een steentjes aanleggen aan de al liggende steentjes, en zo rijen of kolommen vormen van of dezelfde kleur of dezelfde vorm, zonder dubbelen. De opgetelde lengtes van de gevormde of verlengde rijen of kolommen vormen de score. Wie scoort de meeste punten?

Het spel is geschikt voor 6 jaar en ouder.
De app Mindfeud is gebaseerd op Qwirkle
 

Kwatro
Scoor de meeste punten door lijnen te maken met de 66 kaarten uit dit spel. Elk kaart bevat 3 eigenschappen, waarbij de kleur, het getal en de vorm telkens óf volledig verschillend óf volledig gelijk moeten zijn! Dit spel is een ideaal 'meeneem' spel, geschikt voor de gehele familie, snel te leren én te spelen en verpakt in fraai blikje. Erg leuk! Een soort Rummikub meets Set and domino. 

 
Quixo Mini is een strategisch spel voor twee personen.
Kubussen die bewegen... en alles veranderen!
25 kubussen zijn gevangen op een speelbord. Maak vijf op een rij met de kubussen die continu veranderen van element. Beurtelings pakken de spelers een kubus en leggen die neer volgens het principe van de riskja.
De winnaar is de speler die als eerste een lijn van 5 eigen kubussen maakt.



Pentago is een strategiespel voor twee personen. Een houten versie kwam uit in 2005, een kunststof versie verscheen in 2007.

Het spel wordt gespeeld op een bord met 6x6 uitsparingen, verdeeld over draaibare kwarten van 3x3 uitsparingen. In iedere beurt legt een speler een knikker van de eigen kleur (wit of zwart) in een uitsparing en draait één van de "kwartborden" een kwartslag. Die keuze is vrij en onafhankelijk van waar zojuist een knikker is neergelegd. De bedoeling van het spel is vijf knikkers van de eigen kleur op een horizontale, verticale of diagonale lijn te krijgen. Dat mag zowel vóór als na de draai gebeuren. Als alle 36 plaatsen op het bord bezet zijn, zonder dat er een rij van vijf is ontstaan, is er sprake van remise.
Het spel is ook online te spelen tegen een vriend, ter plekke van de eigen computer, of op afstand  na uitnodiging via e-mail, of met de computer als opponent.

De mediatheek heeft ze>>>

Meer nieuws