Teamonderhoudsbeurt 20 februari 2015

Elk team heeft onderhoud nodig. Met deze Toolbox werk je met je team tijdens gerichte bijeenkomsten aan een aantal onderhoudspunten.

Welke punten dat zijn bepaalt de gratis online teampeiling die je door het team laat invullen. Vervolgens ga je aan de slag met de Toolbox die alle benodigde gereedschappen bevat om meer vermogen uit je team te halen.
Zo zitten er in de Toolbox kaarten met in totaal 45 onderhoudspunten: aspecten van samenwerking waaraan gesleuteld kan worden. De kaarten corresponderen met de vragen uit de online teampeiling.
Daarnaast zijn er kaarten met verschillende onderhoudsaanpakken met daarop ook modellen, ideeën voor (coachings)vragen en oefeningen die je met je team kunt doen. Deze oefeningen gaan bijvoorbeeld over motivatie, talent ontwikkeling, complimenten geven, visie ontwikkelen. De kaarten bevatten ook tips voor werkoverleg of een teamdag. Hoewel deze werkvormen onderling van elkaar verschillen, hebben ze één ding gemeen: ze zijn altijd gericht op het vinden van oplossingen.
Vervolgens zitten er in de Toolbox ook ‘schadekaarten’ waarmee een team uitgelijnd kan worden. Deze zijn te gebruiken als een team onder druk gewerkt heeft en het aannemelijk is dat er schade is ontstaan. Doel van dit onderhoud is het herstellen van de balans in het team.
 
De teamonderhoudsbeurt levert het volgende op:

  • nieuwe motivatie door samen aan te pakken wat belangrijk is,
  • betere resultaten door gerichter samenwerken,
  • een team dat beter wordt waar het goed in is,
  • oplossingen die van belang zijn voor je klanten,
  • de ervaring dat je meer uit jezelf kunt halen,
  • de ervaring dat je invloed hebt,
  • vertrouwen in de toekomst.

De Toolbox is te leen. Onze mediatheek heeft 'm>>>

Meer nieuws