Tablets en natuur & techniek 4 maart 2015

Tablets en ‘natuur & techniek’? Dat is niet direct de combinatie waar je aan denkt. Bij deze vakken gaat het vooral om zelf ervaren. Naar buiten gaan en de natuur beleven, bouwen met constructiemateriaal en experimenteren en ervaren. Maar inmiddels zijn er wat interessante apps ontwikkeld die u prima tijdens een les kunt inzetten.

Deze keer over ‘Los in ’t bos’. De app gebruikt de camera van de telefoon of tablet waarop hij is geïnstalleerd. Door de lens zie je de omgeving waarin je je bevindt. De app legt echter een extra laagje over de werkelijkheid waardoor je ineens een wild zijn kunt zien op het schoolplein. De app geeft een aantal doe-opdrachten waarmee je de dieren die in het beeld verschijnen kunt helpen. Vanzelfsprekend is de app alleen buiten te gebruiken. Er is geen internetverbinding nodig. Wel moet de app verbinding kunnen maken met satellieten. De app is geschikt voor iPad en Android.
 

Gebruik Los in ‘t Bos:
- tijdens een speurtocht
- bij een kinderfeestje
- in de klas als schoolactiviteit
- als je een leuke middag wilt beleven
- als je de kinderen iets wilt leren over de natuur
 

Leeftijd
Geschikt voor de leeftijd 9 t/m 12 jaar
 

Kosten
De app is gratis te gebruiken


Maak ook gebruik van het materiaal uit onze mediatheek. Kijk in onze catalogus voor onze collectie materialen rondom natuur en techniek.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.