Tentoonstelling bijbeltekeningen Kees de Kort 8 oktober 2015

Het Nederlands Bijbelgenootschap staat dit najaar uitgebreid stil bij de 50-jarige samenwerking met schilder, ontwerper en illustrator Kees de Kort (80).

In de Kruiskerk Amstelveen is van 26 september tot en met 24 oktober de tentoonstelling ‘David & Goliat, en andere bijbeltekeningen van Kees de Kort’ te zien. Ook verschijnt eind september de Bijbel met werken van Kees de Kort (NBV).

Sprekende tekeningen

Generaties kinderen groeien op met de sprekende tekeningen en schilderijen van de Bergense kunstenaar Kees de Kort. Wat begon met het boekje Jezus is geboren in de serie ‘Wat de Bijbel ons vertelt’ groeide uit tot de succesvolle kinderboekenreeks van 28 delen.

Tentoonstelling David & Goliat

Maar Kees de Kort vervaardigde ook prachtige schilderijen en tekeningen voor volwassenen. Vanwege de 50-jarige samenwerking en De Korts tachtigste verjaardag organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap samen met de Kruiskerk Amstelveen de tentoonstelling ‘David & Goliat, en andere bijbeltekeningen van Kees de Kort’.

De expositie is gratis toegankelijk en loopt van 26 september tot en met 24 oktober. De kerk is geopend op woensdag, donderdag- en zaterdagmiddag (14-17 uur).
Locatie: Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, 1181 RB Amstelveen

Uiteraard kunt u in onze mediatheek ook terecht voor boeken met illustraties van Kees de Kort. Klik hier voor een selectie>>>

 

 

Meer nieuws