FF Offline 1 mei 2015

Niemand kan er omheen: ‘online zijn’ is anno 2015 voor heel veel mensen net zo normaal als aankleden en autorijden. Voor sommigen is het bijna ondenkbaar om offline te zijn.

Het gebruik van Sociale Media wordt door velen als waardevol ervaren. Tegelijk roept het ook veel vragen en dilemma’s op. Het spel FF Offline! brengt ouders, docenten en/of tieners met elkaar in gesprek. Daarbij gaat het niet om goed of fout, maar vooral om bewustwording, uitwisseling en het delen van ervaringen.
 
Het spel lijkt op Ganzenbord. Een goed gesprek voeren over alle facetten van sociale-mediagebruik en –opvoeding in het gezin is het grote doel van FF Offline!, maar het spel winnen is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Net als bij ganzenbord zijn er wel wat barrières te slechten. Zo is er het vakje ‘Geen beltegoed meer! Opwaarderen dus. Sla 1 beurt over.’ Ook de opdrachten op de kaartjes zijn van invloed op het spelverloop. De vakjes op het spelbord hebben vijf verschillende kleuren, die overeenkomen met vijf sets kaarten: leerpunten, kennis, dilemma’s, tieneruitspraken en uitdagingen. Het spel is zo ontworpen dat het gespeeld kan worden met alleen jongeren, alleen ouders of met jongeren en hun ouders samen.
Voor docenten is er een uitbreidingsset waarin ook het gebruik van smartphones in de klas aan de orde komt. De uitbreidingsset ‘Christen & sociale media’ maken het spel extra waardevol.
 
De mediatheek heeft ‘m>>

Meer nieuws