Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen 4 september 2015

Atimé is leraar op de middelbare school van Uavande in Nigeria. Hij neemt deel aan de cursus van Edu4Change. Deze morgen is hij aan de beurt om de dagopening te verzorgen.

Dat doet hij aan de hand van Mattheus 7:18: “Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen…” Hij vertelt hoe je als leraar een grote verantwoordelijkheid hebt om aan de behoeften van een kind tegemoet te komen. “Communiceer hierin niet alleen met woorden, maar ook met daden. Neem een voorbeeld aan Jezus, dan zal de leerling Hem leren kennen.”
 
Voor Verre Naasten, een organisatie vanuit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt die kerken en lokale instanties over de hele wereld ondersteunt, traint Joppa Nijsse docenten van een grote gereformeerde kerk in Benue state, Nigeria. De kerk heeft 53 middelbare scholen variërend in grootte van ongeveer 50 tot 1200 leerlingen. Deze scholen zijn allemaal door de kerk opgericht in samenwerking met de ouders. Door overheidsbeleid is er een beperkte vrijheid om eigen staf te kiezen. De leraren hebben daardoor een zeer uiteenlopende beleving en kerkelijke achtergrond. Dat betekent dat het erg lastig is om de christelijke identiteit vorm te geven. Verre Naasten probeert hierbij te helpen. Ze hebben gekozen voor de cursus ‘How to understand and support children in need of help’ van Edu4Change, ontwikkeld door onder andere dr. J. Stolk.
 
De training spreekt aan en op de tweede dag zit de sfeer er al goed in. Theorie wisselt zich af met rollenspel en echte gesprekken met ouders. Het hoofd van het onderwijsdepartement is enthousiast en hoopt dat dit programma kan groeien…

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".