Afstudeerpresentatie van International Class 20 maart 2015

Studenten van de International Class (pabo 4) hebben in opdracht van het lectoraat Christelijk leraarschap een onderzoek gedaan. Op 18 maart hebben de studenten de resultaten van hun onderzoek gepresenteerd aan de docenten, kenniskring en medestudenten.

Model

De studenten hebben voor hun onderzoek het model gebruikt dat door het lectoraat Christelijk leraarschap is ontwikkeld. Op basis van het model hebben de studenten in Engeland, Israël en Ghana door middel van theorie, vragenlijsten en interviews gezocht naar de factoren die in het land het christelijk onderwijs beïnvloeden.

Christelijk onderwijs

De studenten die in Israël zijn geweest ontdekten de complexiteit van het land en hoe de christenen daar een minderheid in een minderheid zijn. Zo viel het de studenten die in Engeland geweest zijn op dat de christelijke privéscholen weinig steun krijgen van kerken, terwijl ze daar wel behoeften aan hadden. In Ghana bepaald de politiek het curriculum, waardoor het voor de leerkrachten daar heel moeilijk was hun les zo vorm te geven dat ook hun geloof een plek kreeg.

Meer nieuws