Nieuws

 1. Van de hond in de pot tot het gegeven paard

  Spreekwoorden en gezegden gebruiken we allemaal. Ook voor de tropische dagen die we nu beleven zijn er toepasselijke. De mussen vallen van het dak, houd je hoofd koel. Maar… bij 32 graden Celsius kun je beter geen boter op je hoofd hebben.

 2. Kunst met taart

  De titel alleen al doet smullen. Kunst met taart is het derde tekstloze boek van Thé Tjong-Khing tot nu toe. Waar is de taart? (2005) en Verjaardag met taart (2010) gingen dit boek voor. Thé Tjong-Khing laat weer zien hoe speelse prentenboeken ook diepgaand kunnen zijn en daarmee geschikt voor alle leeftijden en meerdere manieren van lezen.

 3. EDventure zet onderhoud en ontwikkeling Acadin voort

  Acadin is een digitale leeromgeving voor leerlingen met cognitief talent. Vanaf 1 augustus is de doorontwikkeling in handen van Driestar onderwijsadvies en andere onderwijsadviesdiensten.

Lees meer nieuws ›

Laatste blog

  • Socialiseren!?

   Door Aris de Pater, lid kenniskring lectoraat Christelijk Leraarschap

   ‘Kwalificeren én socialiseren vormen de hoofdfuncties van iedere school.’ ‘Elke school dient leerlingen voor te bereiden op vervolgonderwijs en/of toekomstige arbeid door de daarvoor benodigde kennis en vaardigheden over te dragen. Scholen vervullen daarnaast een socialiserende functie: zij zijn immers ook opgericht om leerlingen voor te bereiden op deelname aan de samenleving, door hen te vormen in waarden, normen en attitudes die daarvoor nodig zijn.’ Twee citaten uit het rapport ‘Leraar zijn’ van de Onderwijsraad (2013).

   Lees meer ›
  • Gewone verwondering
  • Groenen longen voor fitte hersenen
  Lees meer blogs ›