Voorkom zorgmijding met de Toolbox Drempels Slechten 18 maart 2015

Met de Toolbox Drempels slechten kan de aansluiting tussen hulpaanbieders en hulpvragers geoptimaliseerd worden, met name in situaties waarin er sprake is van zorgmijding gekoppeld aan een cultuur van min of meer besloten gemeenschappen.

Bevindelijk gereformeerde ouders zoeken later hulp

Uit door in opdracht van de Provincie Zeeland uitgevoerd onderzoek bleek in 2009 dat bevindelijke gereformeerde ouders later hulp zoeken bij opvoedingsproblematiek dan gemiddeld. Dr. S.D. (Steef ) Post en Dr. A. (Bram) de Muynck, lector Christelijk leraarschap op Driestar hogeschool, beschreven de onderzoeksresultaten in het rapport ‘Drempels slechten’.

Toolbox Drempels Slechten

Om de opbrengsten van het onderzoek, die ook van belang zijn voor anderen met dezelfde doelgroep, te benutten is nu de Toolbox Drempels Slechten ontwikkeld. Drempels Slechten is een community based aanpak om professionele hulp, onderwijs en het netwerk van gezinnen beter op elkaar aan te laten sluiten. De toolbox bevat een aantal interventiemogelijkheden, die deels ontwikkeld werden door Driestar onderwijsadvies.

Drempels Slechten is in Zeeland ontwikkeld en toegepast voor bevindelijk gereformeerde gezinnen, maar is breder toepasbaar. Op de site zijn onder andere de interventies te vinden en presentaties die geïnteresseerden kunnen gebruiken om toepassing te vergemakkelijken.

Meer informatie is te vinden op www.drempelsslechten.nl.

Meer nieuws