Uniek project: Lego Mindstorms Challenge voor scholen 16 maart 2015

Op jouw school wil je meer aan jouw leerlingen aanbieden. Speciaal hiervoor biedt Driestar educatief een uniek project aan. Wij bieden scholen de mogelijkheid om met techniek en ICT aan de slag te gaan. Lees meer over deze uitdagende mogelijkheid!

Techniek en ICT

Waarvoor leiden wij onze leerlingen op? Eén van de tendensen in de maatschappij is dat weinig leerlingen kiezen voor techniek en ICT, terwijl er binnen het bedrijfsleven een grote vraag is naar mensen met een technische- en ICT gerelateerde opleiding. Een andere tendens is dat techniek en ICT een steeds grotere plaats inneemt in het leven van elke dag. Leerlingen voorbereiden hierop is belangrijk! Voor dit project zoeken wij ook verbreding en verdieping van het onderwijsaanbod voor meer- en hoogbegaafden in relatie tot het aanspreken van leerlingen op hun meervoudige intelligentie.

Uitdaging

De grote uitdaging in dit project is voor leerlingen om met Lego Mindstorms een gerobotiseerde toepassing te ontwerpen en ook te bouwen. Groepjes leerlingen (maximaal 3 tot 4 personen per groepje) bedenken oplossingen voor technische problemen door middel van een te ontwerpen stappenplan. Ze gaan aan de slag met het programmeren en het inbouwen van sensors. Dit wordt voor leerlingen in een realistische en voorspelbare situatie wordt geplaatst, zodat het voor hen goed te begrijpen is.

Begeleiding

Misschien zijn jouw leerlingen hier nog niet klaar voor. In dit geval hoeven ze het niet alleen te doen en bieden wij de mogelijkheid om één student per school uit Pabo 2 en 3 jouw leerlingen te begeleiden in dit project. We stellen als Driestar educatief de materialen ter beschikking. Wanneer de uitdaging volgens de spelregels voltooid wordt, mag de school de materialen houden. Voor deelname betaalt de school een actietarief van € 150,-- in plaats van € 450,--.

Procedure

Aan dit project kunnen acht scholen meedoen. Schrijf je snel in want vol is vol. De doos die ter beschikking wordt gesteld is de Mindstorms ED3 education. De uitvoering van het project is gedurende de maanden mei en juni. Op woensdagmiddag 10 juni a.s. van 14.00 – 16.00 uur wordt het gemaakte werk gepresenteerd op een bijeenkomst met de acht scholen in Gouda. Tijdens deze bijeenkomst zijn zowel de leerlingen als de leerkracht aanwezig. Een jury beoordeelt of de opdracht aan de voorwaarden voldoet. Aanmelden voor dit project kan via de agenda. Wil je meer informatie over dit project? Neem dan per e-mail contact op met L.G. (Leon) van Dalen.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.