Scholingsmogelijkheden rondom leerlijnen 29 juni 2015

Je werkt met de module leerlijnen, maar wilt er nog meer uit kunnen halen, bijvoorbeeld als het gaat om opbrengsten, het voeren van groepsbesprekingen. Lees meer over de mogelijkheden.

Opbrengsten voor het ZML

Opbrengstgericht werken is voor elke school belangrijk, (juist) ook voor ZML-scholen. Maar hoe beoordeel je de opbrengsten? Welke doelen stel je je als school? Hoe voer je gesprekken hierover? Dat leer je tijdens het experttraject opbrengsten op het ZML.
>> Lees meer over het experttraject ‘OGW en HGW op het ZML’

Opbrengsten voor het s(b)o

Ditzelfde traject wordt ook georganiseerd voor het s(b)o. De inhoud wordt dan toegepast voor scholen waar (meer) gewerkt wordt met CITO-toetsen naast of in plaats van leerlijnen. We vertellen je meer over hoe je opbrengstgericht werken kunt vormgeven op school en in het team. Daarnaast gaan we aan de slag met het maken van analyses van de eigen school en het bespreken van ontwikkelpunten.
>> Lees meer over het experttraject ‘OGW en HGW op het s(b)o’

Leerlijnen jonge kind                                       

Werk je als ib’er veel met de leerlijnen jonge kind? Tijdens twee scholingsmiddagen gaan we dieper in op thema’s rondom het werken met leerlijnen jonge kind. De onderwijsadviseur behandelt dan bijvoorbeeld het voeren van goede groepsbesprekingen, het voeren van oudergesprekken en het maken van goede groepsplannen. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen. Zo ben je ib’er nog beter toegerust in het werken met de leerlijnen en het begeleiden van de leerkrachten.
>> Lees meer over de verdiepingsscholing ‘werken met leerlijnen jonge kind’

Experttraject ZIEN!

Werk je ook met ZIEN! op jullie school? Speciaal voor ib’ers is er een experttraject om meer te leren over het werken met ZIEN!, zoals het lezen van profielen, het maken van plannen en het begeleiden van het team in het werken met ZIEN!. Nieuw dit jaar is het experttraject ZIEN! speciaal voor ZML-scholen. De specifieke vragen en aandachtspunten voor ZML-scholen komen daarbij aan de orde.
>> Lees meer over het Experttraject ZIEN! voor ZML
>> Lees meer over het Experttraject ZIEN!

Maatwerk

Leven er specifieke vragen binnen het team, zou je graag ergens meer over willen weten? Dan kunnen we altijd een (verdiepings)scholing op maat verzorgen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.
>> Voor jonge kind: mevr. H.  (Hetty) Berkhout
>> Voor andere doelgroepen: mevr. B. (Bertine) Haverhals

Meer nieuws