Overgang SO-VSO in ParnasSys 29 juni 2015

Met de jaarovergang krijg je nieuwe leerlingen uit het SO op je VSO-school. Of misschien blijven leerlingen wel op dezelfde school, maar gaan we wel over naar het VSO. Welke stappen zijn nodig voor een goede overgang in ParnasSys?

Uitwisselen met BRON

Sinds 1 augustus 2013 is het verplicht om bij een overgang van SO naar VSO een leerling uit- en weer in te schrijven, ook al blijft de leerling onderwijs volgen onder hetzelfde BRIN-nummer. We hebben voor je beschreven hoe je de leerling in ParnasSys uit kunt schrijven en opnieuw in kunt schrijven. Alle gegevens van de leerling blijven behouden als je deze handeling uitvoert. De leerling staat meteen weer in de juiste sublesgroepen en ook alle gegevens die je in de leerlijnenmodule hebt ingevoerd, kun je na de herinschrijving weer terugvinden. Werk je met het gecombineerde leerlijnenpakket van de CED-groep? Dan kun je na de herinschrijving weer verder waar je gebleven bent met het inplannen, afvinken en evalueren van de leerdoelen.
>> Lees hier hoe je de leerling uit kunt schrijven en weer opnieuw inschrijven.

Van het ZML- naar het VSO-pakket

Maak je gebruik van het gecombineerde leerlijnenpakket van de CED-groep voor ZML én VSO. Dan kun je hiermee verder werken met de leerling als deze naar het VSO is overgegaan.
Heeft de leerling tot nu toe aan het leerlijnenpakket CED ZML SO 2013 gewerkt? Dan moet de leerling nu met het leerlijnenpakket CED VSO 2012 gaan werken. Voor een groot deel overlappen deze pakketten elkaar: leerlingen in het VSO hebben de meeste leerlijnen al tot en met beheersingsniveau 9 behaald/gevolgd. We hebben een document voor je gemaakt waarin je snel kunt zien welke leerlijnen en beheersingsniveaus je in het VSO nog moet behandelen, en welke leerdoelen je al af kunt vinken.
>> Bekijk hier een overzicht waarin je kunt zien welke leerlijnen en beheersingsniveau wel of niet in het SO gelden.

Vragen?

Heb je nog vragen over de overgang van het SO naar het VSO? Dan kun je altijd contact opnemen via e-mail.

Meer nieuws