Opvoeden doe je samen (themamaand) 6 oktober 2015

In de maand oktober krijgen de thema's ouderbetrokkenheid en opvoeding extra aandacht bij Driestar educatief.

Wat doet Driestar educatief eigenlijk met deze thema's? 

Voor scholen

Preventieve opvoedondersteuning voor de ouders van je school, kerk of gemeente doet ertoe! Veel ouders willen over de opvoeding van hun kinderen praten en leren. De school blijkt een geschikte plaats te zijn voor ouderbijeenkomsten: vertrouwd, veilig en toegankelijk.

Ouderbetrokkenheid is een van de belangrijkste pijlers van goed onderwijs. Het is een blijvend onderdeel van de integrale kwaliteitsaanpak van scholen in het primair en voorgezet onderwijs. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen hun talenten meer ontplooien, zich meer welbevinden en betere resultaten halen op school wanneer hun ouders en leraren meer samenwerken. Ook voor het gestalte geven aan de identiteit van de school is heldere communicatie met en betrokkenheid van ouders essentieel.

Later deze maand verschijnt het werkboek Mijn ouders wonen niet meer bij elkaar, een werk- en denkboekje voor kinderen over echtscheiding. 

Voor ouders

Driestar educatief biedt opvoedondersteuning vanuit christelijk perspectief. Samen met ouders, leerkrachten, directeuren, studenten, kerkenraadsleden en pedagogen is nagedacht over het doel en de praktijk van alledag van christelijke opvoeders. Deze visie is opgeschreven in het boekje Essenties van christelijk opvoeden en vindt zijn uitwerking in andere publicaties en diensten. Deze publicatie is deze maand  in de aanbieding in onze webwinkel!

Deze maand verschijnen en op onze website verschillende blogs over ouderbetrokkenheid, opvoeding en andere pedagogische thema's. Hou onze website in de gaten!

Meer nieuws