Ontwikkelingen ZIEN! leerlingvragenlijst 25 maart 2015

Met de afgelopen release van 11 maart zijn een aantal dingen gewijzigd voor de ZIEN! leerlingvragenlijst. Zo is het, op verzoek van meerdere scholen, niet meer mogelijk om de leerlingvragenlijst thuis in te vullen via het ouderportaal van de ouders/verzorgers.

Ouderportaal

Een uitgezette leerlingvragenlijst kan nog wel ingevuld worden op het ouderportaal als er is ingelogd als medewerker, maar niet meer als op het ouderportaal wordt ingelogd als ouder/verzorger. Dit betekent dus concreet dat een leerling alleen nog maar de vragenlijst kan invullen op school. Dit vanwege signalen uit het veld dat men het onwenselijk vindt dat ouders de lijst thuis met hun kind gaan invullen en daarmee de resultaten beïnvloeden.
 

Einddatum aanpassen

Is de einddatum van de leerlingvragenlijst verstreken terwijl nog niet alle leerlingen de vragenlijst hebben ingevuld? Dan kun je de einddatum aanpassen, zodat de vragenlijst weer in te vullen is. Dat doe je als volgt:
                Ga naar de groep > Begeleiding > Observatielijsten > Leerlingvragenlijst klaarzetten > Klik de vragenlijst aan waarvan je de einddatum wilt aanpassen. Je komt vervolgens in het scherm waar je de einddatum kunt wijzigen. Wijzig de datum en klik vervolgens op ‘Opslaan’.
 

Ook gebruiken?

Maak je nog geen gebruik van de leerlingvragenlijst, maar wil je deze wel gaan gebruiken? Lees dan op deze pagina hoe je de leerlingvragenlijst kunt aanvragen!

Meer nieuws