Nog enkele plaatsen over in de werkplaats voor individuele deelnemers 26 augustus 2015

Leiderschap doet er toe. Juist het persoonlijk en onderwijskundig leiderschap maakt het verschil in organisaties. Driestar managementadvies heeft een professionaliseringtraject ontwikkeld dat zich richt op versterking van dit persoonlijk leiderschap, en een krachtige impuls geeft aan een lerende, professionele cultuur binnen de organisatie.

Ervaring

De afgelopen twee jaar heeft in Gouda een groep gedraaid met 10 leidinggevenden van diverse scholen uit diverse plaatsen. Dit traject is door alle deelnemers als zeer waardevol ervaren. Lees hier de reacties van drie deelnemers aan deze werkplaats.
Het maximaal aantal deelnemers dat mee kan doen aan een werkplaats bedraagt 16. Er zijn al aanmeldingen binnen, maar er is nog plaats!

Inhoud

  • Uitgaande van een groep van 16 personen werken we binnen de werkplaats met twee coachgroepen en twee coaches/begeleiders. De coaches zijn senior adviseurs, die zijn opgeleid om een werkplaats te leiden en, in veel gevallen, ook ruime ervaring hebben met het leiden van een werkplaats.
  • Als de groep bestaat uit 10 of minder personen dan is er een coachgroep en een coach.
  • De periode waarbinnen de werkplaats voor leidinggevenden wordt afgerond, bedraagt 1,5 jaar.
  • In deze 1,5 jaar zijn er 12 dagen waarop de deelnemers bij elkaar komen. De locatie waar deze bijeenkomsten plaatsvinden is het gebouw van Driestar educatief in Gouda.  

Twee lijnen

De werkplaats is een professionele leergemeenschap bestaande uit een groep professionals –in dit geval leidinggevenden- waarin activiteiten gericht op de persoonlijke ontwikkeling centraal staan. 
De werkplaats kent twee lijnen:
  1. De themalijn bestaande uit leerbijeenkomsten waarin de deelnemers kennis en vaardigheden opdoen rond enkele door de opleiding vastgestelde – en door de deelnemers ingebrachte thema’s.
    Voor inhoudelijke thema’s wordt gebruik gemaakt van de beschikbare expertise bij de deelnemers, of wordt een deskundige ingeschakeld.
  2. De persoonlijke lijn bestaande uit bijeenkomsten in de coachgroep waarin de deelnemers werken aan hun persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld het inbrengen en reflecteren op praktijken en literatuur.
 De deelnemers in de werkplaats leren in koppels, ieder heeft een maatje. Met het maatje reflecteert men op de inhoud, de voortgang en de resultaten van het eigen actieplan. Voor deelopdrachten kunnen soms ook andere koppels worden gevormd.

Overige informatie

  • De opleidingslast bedraagt 12 dagen contacttijd en tevens minimaal 16 uur zelfstudie en werkinbreng. In totaal is dat 4 ECTS of 112 SBU.
  • De werkplaats kan gebruikt worden voor herregistratie in het schoolleidersregister.

Kosten

De kosten voor het totale traject bedragen € 2.470,- per deelnemer,- (inclusief koffie/thee, lunch en materiaal).

Aanmelden

Interesse gekregen? Klik hier om je aan te melden.

Meer nieuws