Nieuw: post-hbo-opleiding Jonge kind 16 februari 2015

Per september biedt Driestar educatief binnen de Professionele academie ook de post-hbo-opleiding Jonge kind aan. De eenjarige opleiding is geregistreerd bij Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland en biedt een diploma PHBO jonge kind specialist, inclusief inschrijving in het Abituriëntenregister.

De opleiding richt zich op bevoegde basisschoolleerkrachten die na een paar jaar onderwijservaring behoefte hebben aan verdieping en uitbreiding van hun kennis en vaardigheden. Junior leerkrachten in de onderbouw kunnen in een jaar veel expertise opbouwen voor hun werk in de school en voor de klas. Daarnaast is dit de ideale opleiding voor leerkrachten die de overstap van midden- of bovenbouw naar kleuters maken.

De opleiding bij Driestar educatief heeft twee speerpunten:

  1. Ontwikkeling van de leerkracht: het handelen van de student in zijn of haar eigen onderbouwklas, gericht op het bereiken van gestelde doelen.
  2. Ontwikkeling voor het schoolteam: kwaliteitsborging en het zelfregulerend vermogen van het onderbouwteam en de schoolorganisatie, gericht op een optimaal onderwijsklimaat voor het jonge kind.
Omdat leren een sociaal proces is, waarin door middel van dialoog en interactie kennis opgebouwd wordt, werken de studenten in leerteams. Opdrachten voeren zij uit in de eigen onderwijspraktijk. Binnen de authentieke werksituatie ontstaat op deze wijze een krachtige leeromgeving.

Meer weten over de Professionele academie van Driestar onderwijsadvies? Bekijk deze pagina.

Meer nieuws