Nazorg registreren in ParnasSys 26 augustus 2015

Voor de zomervakantie zullen verschillende leerlingen de school hebben afgerond. Op VSO-scholen is het verplicht om leerlingen daarna nog twee jaar nazorg te geven. Alle informatie rond en na de schoolverlating kan eenvoudig en overzichtelijk gedocumenteerd worden in ParnasSys.

Scholen dienen minimaal te volgen of de leerling op de uitstroombestemming blijft. Indien dat niet het geval is, kan er geleerd worden van de ervaringen. Daarvoor is een zorgvuldige verslaglegging handig.

Stappen

In dit artikel vind je de stappen om een aparte groep ‘Nazorg’ aan te maken. Daarnaast lees je ook tips hoe je vervolgens alle verslaglegging kunt opnemen in deze groep.
 
  • Op het tabblad ‘Groep’ maak je een nieuwe groep aan, met de naam ‘Nazorg’. Je kunt de naam van de groep eventueel vooraf laten gaan door een Z, zodat deze groep helemaal onderaan in de lijst staat.
  • Alle uitgeschreven leerlingen moeten door de administratief medewerker weer heringeschreven worden. De status bij deze leerlingen moet op ONBEKOSTIGD worden gezet. Zo worden ze niet met BRON uitgewisseld. Plaats deze leerlingen in de groep ‘Nazorg’.
  • Maak in beheer een extra notitiecategorie aan met de naam ‘nazorg’. Geef aan dat deze categorie ook op de groepskaart moet worden getoond.
  • Je kunt hier een voorbeeldformat downloaden voor deze notitiecategorie.
  • Maak bij de leerling direct als hij van school gaat een eerste notitie aan en vul de datum in tot wanneer er nazorg geboden moet worden.
  • Deze datum neem je bij het verslag van ieder contactmoment weer op.
  • Zo kun je op de groepskaart zien wanneer de twee jaar nazorg voorbij zijn. Zijn deze twee jaar om, dan wordt de leerling definitief uitgeschreven.
 
Wanneer je dit doet, houd er dan wel rekening mee dat de leerling staat op overzichten van de huidige leerlingen, niet bij overzichten van uitgeschreven leerlingen.
Bespreek intern of dit akkoord is voor alle betrokkenen.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.