Managementtraining: leer goed leiding geven aan VVE 23 februari 2015

Ben je op zoek naar inzichten waarmee je goed leiding kunt geven in voor- en vroegschoolse educatie? Volg dan onze managementtraining VVE.

Deze cursus helpt managers om hun medewerkers te ondersteunen bij de juiste uitvoering van VVE en bij het inzetten van nieuwe kennis en vaardigheden. We sluiten daarbij aan op de praktijk van de cursisten. Deze training bestaat uit twee modules van elk drie uur en worden gehouden op woensdagmorgen 27 mei en dinsdagmorgen 9 juni in Gouda.
 
De training geeft nieuwe impulsen en zet aan tot actie. Deelnemers aan vorige trainingen waren enthousiast:
 

“Ik wist hier nog bijna niets van, ik heb deze bijeenkomsten veel nieuwe dingen gehoord die ik op een rij ga zetten. Ik ga met de gemeente en de school in gesprek om te kijken hoe we VVE in onze peuterspeelzaal kunnen concretiseren.”
 
“Ik ben me na deze bijeenkomsten bewust geworden van het feit dat VVE niet iets nieuws is voor onze school. Wij werken handelingsgericht en hebben aandacht voor elk kind, dus ook voor de ontwikkeling van de VVE-leerlingen. Ik ga onze documenten nog eens doorlezen en de specifieke VVE-punten toevoegen. Ook ga ik de gemeente bellen en vragen om een afspraak te maken over afstemming.”
 
“Een duidelijk verhaal! Ik heb vooral geleerd dat afstemming met alle partijen in ons dorp van belang is voor de doorgaande lijn. Hierop ga ik actie ondernemen.” 

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten staan we stil bij de volgende onderwerpen:
  • Visie en beleid
  • Uitvoering
  • Evaluatie
  • Borging van VVE
De bijeenkomsten omvatten een aantal werkopdrachten. De wet- en regelgeving over VVE en kwaliteitseisen aan voor- en vroegscholen worden beknopt behandeld; de deelnemers krijgen dit soort relevante achtergrondinformatie in een digitaal document. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie over de cursus en meld je hier aan! Voor aanvullende informatie kun je ook contact opnemen met I.N. (Ineke) Voorthuijzen.

Meer nieuws