Intern begeleiders uit Oud-Beijerland in het zonnetje 29 oktober 2014

Deze week is het ‘de week van de intern begeleider’. Anneke Struijk, orthopedagoog bij Driestar educatief, zette daarom drie intern begeleiders van de Eben-Haëzerschool in Oud-Beijerland in het zonnetje. “Deze ib’ers blinken uit in goede samenwerking!”

Arina van den Doel en Willian Goedhart ontvingen uit handen van Anneke een bos bloemen en gratis toegang tot het symposium ‘Groepsdynamiet’ op 19 november. Colinda Arens, de derde intern begeleider, was helaas niet aanwezig, maar ook zij ontvangt een bos bloemen en een toegangskaart voor het symposium. Anneke legt uit waarom Driestar educatief ervoor koos om juist deze intern begeleiders in het zonnetje te zetten. “Deze drie blinken uit in goed samenwerken. Niet alleen binnen de school, maar ook met scholen in de omtrek. Zij werken nauw samen om de expertise te vergroten en hun leerlingen werkelijk passend onderwijs te kunnen bieden.”

Duidelijke visie op zorg

Anneke somt een paar voorbeelden op. “Ik merk op deze school dat de ib’ers onderling goed overleggen. Ieder heeft zijn eigen taak in de school, maar wanneer er naar buiten toe wordt gecommuniceerd, heeft er eentje de leiding. Verder hebben deze dames ook een duidelijke visie op de zorg. Voordat er nieuwe dingen worden geïntroduceerd, is voor hen duidelijk waarom ze het doen en hebben ze ook onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Ik denk daarbij aan hun bezoek aan het Leonardo-onderwijs. Op basis van dat bezoek geven ze hun visie vorm op het onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen op de Eben-Haëzerschool. Ze maken hier beleid op om in de komende jaren op dit thema meer expertise aan te bieden voor de regio.”

Intervisiegroep

De ib’ers nemen al enkele jaren deel aan een intervisiegroep in de Hoeksche Waard. In deze bijeenkomsten worden verschillende onderwerpen met elkaar besproken met betrekking tot de zorgstructuur, maar de bijeenkomsten zijn ook bedoeld om eigen kennis en vaardigheden te vergroten. Anneke: “In het afgelopen jaar heb ik met deze intervisiegroep gewerkt aan verschillende manieren van gespreksvoering, zowel oplossingsgericht als handelingsgericht. Het komende jaar worden ze in de praktijk gecoacht op de groepsbesprekingen. Daarnaast gaan we in een bijeenkomst samen kijken naar hun coachende rol in de groepen op het terrein van groepsdynamiek.”

Enthousiast

Anneke vindt het mooi dat kwaliteit en passend onderwijs hoog in het vaandel staan bij deze intern begeleiders. “Ik vind het fijn om daarbij te merken dat deze mensen zich afhankelijk weten van de Heere en dat Zijn Woord als uitgangspunt dient voor hun handelen.” De ib’ers reageerden verrast: “We doen gewoon ons werk zo goed mogelijk, maar we zijn blij dat het gezien wordt. We vinden dit echt een geweldige waardering voor ons werk!”


Meer nieuws