Interactieve app ‘Bas op de kinderboerderij’ nu verkrijgbaar 24 maart 2015

De nieuwe app ‘Bas op de kinderboerderij’ voor kinderen van 2 tot 7 jaar is nu te downloaden. De app sluit aan op de succesvolle prentenboekenserie over Bas. Hij vergroot de woordenschat van kinderen, daagt uit tot interactie en actief taalgebruik en betrekt ouders in het proces.

Met kijkplaten van Dagmar Stam verkennen kinderen de boerderij. Ze maken kennis met de dieren. Daarna kan de ouder of de pedagogisch medewerker met het kind werkelijk een bezoek brengen aan de kinderboerderij. Samen met het kind kan met behulp van de app foto’s worden gemaakt van alle dieren. De foto’s kunnen worden voorzien van gesproken commentaar. Zo maakt het kind zijn eigen verhaal. Weer thuisgekomen kan het kind met behulp van alle foto’s het verhaal vertellen en aan opa en oma, ooms en tantes en anderen tonen wat hij allemaal heeft gezien.

‘Bas op de kinderboerderij’ is gebaseerd op het gedachtegoed van de Taallijn van het Expertisecentrum Nederlands in Nijmegen. Dit houdt in dat de app bijdraagt aan woordenschatverwerving en het kind uitdaagt tot interactie, verhalen vertellen en actief taalgebruik. De app is onlangs genomineerd voor de Media Ukkie Award, de prijs voor de beste app voor kinderen van 0 t/m 6 jaar.
 
Via de trefwoorden ‘Bas op de kinderboerderij’ is de app verkrijgbaar voor iOS- en Androidsystemen. De app kost tijdelijk € 0,99, vanaf 1 juli zal de prijs € 1,99 zijn.

Meer nieuws