EDventure zet onderhoud en ontwikkeling Acadin voort 6 juli 2015

Acadin is een digitale leeromgeving voor leerlingen met cognitief talent. Vanaf 1 augustus is de doorontwikkeling in handen van Driestar onderwijsadvies en andere onderwijsadviesdiensten.

Acadin is een initiatief van SLO en Kennisnet. Het ministerie van OCW heeft deze partijen de afgelopen jaren financiële ondersteuning geboden om een digitale leeromgeving te ontwikkelen met verrijkende leeractiviteiten voor leerlingen in het primair onderwijs.

Nu deze ondersteuning eindigt zal een consortium van onderwijsadviesbureaus (waaronder Driestar onderwijsadvies), onder de vlag van branchevereniging EDventure, het onderhoud en de ontwikkeling van Acadin per 1 augustus voortzetten.

Talenten ontwikkelen

Acadin is dé digitale leeromgeving voor talentvolle leerlingen (25% best presterende leerlingen) in het primair onderwijs. Deze unieke leeromgeving biedt ruimte om talenten van leerlingen verder te ontwikkelen en om verrijkend onderwijs op maat vorm te geven. Leerkrachten kunnen voor én met leerlingen een passend aanbod samenstellen. Leerlingen kunnen zelf natuurlijk ook zoeken naar leeractiviteiten die hen aanspreken om mee aan de slag te gaan.

Tarieven

De komende jaren is er vanuit het consortium aandacht voor algemene doorontwikkeling, uitbreiding aanbod/leeractiviteiten, verhogen van de interactiviteit en doorontwikkeling van de techniek. Om dit te kunnen realiseren wordt een vergoeding gevraagd voor het gebruik van Acadin. Een overzicht van de tarieven is te zien op www.acadin.nl.

Er is een mooie overgangsregeling voor domeinhouders die Acadin willen blijven gebruiken. Ook voor nieuwe klanten, die in het nieuwe schooljaar willen starten, is er een interessant kennismakingsaanbod. 

Implementatie

Driestar onderwijsadvies kan jouw school ondersteunen bij de implementatie van Acadin en onze adviseurs kunnen je begeleiding op maat bieden. Interesse? Neem contact met ons op! Drs. A. (Ria) Looij-van ’t Hof, tel. (0182) 760524, mail: A.Looij@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws