Driestar onderwijsadvies op VO-congres 30 maart 2015

Voor de achtste keer organiseerde de VO-raad op 26 maart jl. een congres voor bestuurders en directeuren van het voortgezet onderwijs. Driestar onderwijsadvies was aanwezig.

De docenten behoorden niet primair tot de doelgroep, hoewel er hier en daar wel één incognito rondliep. Het thema was dit jaar Delen voor de toekomst, en daarmee stond het congres in het teken van de professionele en persoonlijke ontwikkeling en gaf het volop gelegenheid tot uitwisseling, het leggen van contacten en het opdoen van nieuwe energie en inspiratie.

Nieuwste ontwikkelingen in de sector

Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, praatte de ca. 1100 bezoekers bij over de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector en uiteraard ging hij in op het enigszins omstreden plan om leerlingen binnen één onderwijstype op verschillende niveaus examen te laten doen.

Gastspreker was astronaut André Kuipers, die de aanwezigen probeerde te overtuigen hoe nuttig bètaonderwijs is en vooral hoe belangrijk ruimtevaart wel niet is voor het alledaagse leven.

Informatiemarkt

Naast workshops konden de bezoekers een informatiemarkt bezoeken waar enkele tientallen onderwijs-gerelateerde bedrijven hun producten aan de man brachten. Driestar onderwijsadvies bracht hier onder andere het aanbod rondom differentiëren, leiderschap en veiligheid onder de aandacht. Dit leidde tot goede gesprekken, de verkoop van boeken en afspraken tot nadere kennismaking.



Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.