Derde druk Onderwijs vraagt leiderschap! gereed 3 maart 2015

Deze week verschijnt de derde druk van 'Onderwijs vraagt leiderschap!', het boek waarin de auteurs in acht aspecten het repertoire voor goed leiderschap in een school beschrijven.

De eerste en tweede druk (4000 exemplaren) zijn volledig uitverkocht. Extra in de derde druk is onder andere een leiderschapsscan op het vierde interactieniveau: dat van Raad van Toezicht/bestuur(der). 


Eerste en tweede druk

Op 27 maart 2012 presenteerden auteurs Alex de Bruijn en Dick Both, managementadviseurs van Driestar managementadvies het boek 'Onderwijs vraagt leiderschap!' tijdens een drukbezocht seminar in Vianen. Sinds die tijd hebben zij als auteurs talloze presentaties en workshops verzorgd naar aanleiding van het in het boek beschreven gedachtengoed. In 2013 verscheen een tweede herziene druk.

Naast Dick Both en Alex de Bruijn schreven ook Willem Poppe, Rens Rottier en Bram ter Harmsel mee aan 'Onderwijs vraagt leiderschap!'.

Praktisch inzetbaar

De visie in 'Onderwijs vraagt leiderschap!' is leidend bij het aanbod van Driestar managementadvies. We zien dat het boek door onze klanten praktisch ingezet wordt: MT-teams toetsen hun werkpraktijken aan de acht aspecten van leiderschap, scholen gaan aan de hand van onze scans aan de slag om leiderschap in het primaire proces op orde te brengen en ook staat het boek op de literatuurlijst van verschillende schoolleidersopleidingen. 

Ook in de (internationale) Intensive Course Educational Leadership van Driestar Christian University (mei 2015) komt de boodschap van 'Onderwijs vraagt leiderschap!' aan de orde, evenals bij managementadviestrajecten in andere landen binnen Europa.

Meer informatie en bestellen

Meer informatie? Kijk op www.onderwijsvraagtleiderschap.nl. Wil je het boek bestellen? Dat kan in onze webwinkel

Meer nieuws