Bereslimme Peuters! 14 juli 2015

Bereslim biedt pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen aan. Deze spellen zijn er voor kinderen vanaf 3 jaar. Bereslim is opgezet in samenwerking met Universiteit Groningen en Universiteit Leiden. De spellen van Bereslim blijken voor kinderen met een taalachterstand extra effectief te zijn.

Producten

Via de website kunnen kinderen gebruik maken van verschillende producten. Zo zijn er de ‘Bereslimme Boeken’, dit zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken. Tijdens het filmpje worden er (optioneel) vragen gesteld die woordbegrip en verhaalbegrip stimuleren. Kinderen leren hiervan. Het blijkt zelfs dat het effect groter is dan bij voorlezen in een groep, doordat er sprake is van voortdurende interactie. Andere producten zijn ‘Letters in beweging’ (letters leren aan de hand van de eigen naam) en ‘Samen Slim’ (stimuleert probleemoplossend vermogen).


Leergedrag

Bij het leren kunnen kinderen verschillende soorten strategieën gebruiken, dit noemen we leergedrag. De ene strategie is effectiever dan de ander. Als kinderen effectieve leerstrategieën gebruiken, blijkt dat kinderen op school beter presteren. Daarom is het belangrijk dat kinderen die niet zo'n goede strategie hebben, leren om hun strategie te veranderen. In alle spellen van Bereslim wordt aandacht besteed aan het aanleren van goed leergedrag.
 
Voor meer informatie over Bereslim kunt u kijken op www.bereslim.nl

Meer nieuws