Conciërges: is er behoefte aan scholing en samen leren? 29 november 2016

Driestar managementadvies organiseert verschillende professionele leergemeenschappen voor bijvoorbeeld ib’ers, leidinggevenden en startende leerkrachten. We willen graag inventariseren of er behoefte is aan hetzelfde concept voor conciërges.

Is er behoefte kennis uit te breiden en te verdiepen, vaardigheden verder te ontwikkelen en aan te sluiten bij de persoonlijke kwaliteiten van conciërges? Dan wil Driestar managementadvies professionele leergemeenschappen voor conciërges opzetten. Zo'n professionele leergemeenschap noemen wij een Werkplaats.   

Taken en rollen conciërge

Als conciërge heb je verschillende taken en rollen. Taken als het fungeren als portier, het uitvoeren van klein onderhoud, het begeleiden van werk door derden en toezicht houden. Maar ook het helpen van personeel, waken over orde en veiligheid, het begeleiden van bezoekers en soms zelfs werkverschaffing aan nablijvers.

Jouw persoonlijk functioneren

Het belangrijkste instrument wat je hiervoor inzet, is jouw persoonlijk functioneren. Binnen deze werkplaats ga je daarmee aan de slag! Je werkt niet alleen aan kennis en vaardigheden, maar vooral aan jouw persoonlijke kwaliteiten. Want dat zijn de belangrijkste voorwaarden om jouw rol als conciërge een goede invulling te geven.
 
In de werkplaats, die in totaal acht dagen duurt, werk je als conciërge aan je eigen leervragen. Voorbeelden kunnen zijn:
  • Hoe spreek ik leerlingen aan op ongewenst gedrag?
  • Hoe draag ik bij aan een positief pedagogisch klimaat in de school?
  • Hoe ga ik om met verschillende verwachtingen van al die docenten op mijn school?
  • Hoe handel ik als de schoolleiding andere dingen van mij vraagt als de leerlingen?

Belangstelling?

Hieronder kun je aangeven of je belangstelling hebt voor een werkplaats voor conciërges. We zijn benieuwd naar je reactie. Heb je vragen, neem dan contact op met W. (Thea) de Mots, HR-manager, per e-mail of telefonisch op 0182-540336.
 

Meer nieuws