Twitter

Nieuws

 1. Differentiëren in het voortgezet onderwijs

  Op dinsdag 20 januari jl. was het een gezellige drukte tijdens het vmbo-congres in de Reehorst te Ede. Hoewel de focus van het programma lag op de plenaire sessies en de workshops, hebben we toch een aantal inspirerende gesprekken gevoerd met beleidsverantwoordelijken binnen het vmbo.

 2. Vernieuwde overzichten leerlijnen

  De manier waarop je overzichten opvraagt in ParnasSys is voor de leerlijnen-overzichten en de overzichten met notities gewijzigd. Het opvragen van overzichten is daarmee gebruiksvriendelijker geworden.

 3. Leerlijnen sociaal-emotionele ontwikkeling

  Werk je met leerlijnen en ZIEN!? Naast ZIEN! kun je nu ook een leerlijn gebruiken voor het volgen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kleuters. Deze is ingedeeld aan de hand van de ZIEN!-begrippen. Er zijn daarnaast twee varianten van een sociaal-emotionele leerlijn beschikbaar voor groep 3-8 en voor het ZML/VSO.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Gebruik media als pelgrim

   Door S.M. (Steef) de Bruijn, lector Nieuwe media

   De eerste keer dat ik ze zag, was tijdens een bezoek aan Zaandam, afgelopen zomer. Iedereen kent wel die bussen vol Japanners, die in één dag Nederland komen ‘doen’ en tussen het Rijksmuseum, de Keukenhof en Volendam nog veertig minuten over hebben voor de Zaanse Schans. Bus uit, naar de eerste molen toe, om de beurt foto’s maken, poseren in zo’n reuzenklomp, opnieuw foto’s maken, kaasje kopen en weer de bus in.

   Lees meer ›
  • Waar sta je als school voor?
  • Wat doen we met de baby?
  Lees meer blogs ›