Twitter

Nieuws

 1. Kindkans: weg met het gedoe van formulieren en aanmelden

  Sinds de komst van Passend Onderwijs zijn alle samenwerkingsverbanden weer druk bezig met het optuigen van commissies, groeidocumenten, ontwikkelperspectieven, toelaatbaarheidsverklaringen en loketten. Dit kost veel tijd. Gelukkig is er voor de gebruikers van ParnasSys een hele eenvoudige manier om de ondersteuningstoewijzing te organiseren: Kindkans.

 2. Groepsplannen verdwenen… ! ...?? en dossiervorming

  Herkenbaar? Je hebt een nieuwe groep en je wilt in ParnasSys kijken naar bijv. het groepsplan Rekenen van voor de vakantie. Je wilt immers zo goed mogelijk aansluiten. Je zoekt via Begeleiding => Groepsplannen… geen plannen. Je zoekt via Leerling => Begeleiding => Plannen… geen groepsplannen. Hoe zit dat eigenlijk?

 3. Les over De kinderkaravaan

  In de zomervakantie is de 28e druk van De kinderkaravaan van An Rutgers van der Loeff van de pers gekomen. Een prachtig boek voor het onderwijs.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Als we nu eens geen inspectie hadden?

   Door Dr. Bram de Muynck, lector Lectoraat Christelijk Leraarschap

   De EARLI SIG 19 conferentie, die ik met Laura Boele bezocht (5-8 Augustus 2014), werd gehouden in het gebouw van de grootste lerarenopleiding van Finland. ‘Hier worden dus de beste leraren van de wereld geselecteerd’, zo zei ik wat plagend tegen een van de opleiders. Hij was aarzelend om dat te beamen, maar liet wel zien zich bewust te zijn van de goede reputatie van het Finse onderwijssysteem. Hij vertelde dat ze een selectieprocedure hebben die maar weinigen succesvol doorlopen. Als je leraar in het basisonderwijs wilt worden, moet je heel hoge cijfers hebben op je diploma.

   Lees meer ›
  • Wie is baas over Facebook?
  • Ik wou dat ik zó kon lezen
  Lees meer blogs ›