September: maand van Internationalisering 29 augustus 2014

See, think, act globally, because God gave us the stewardship of this world.

In de maand september staat het thema Internationalisering centraal bij Driestar educatief. Op o.a. Driestar hogeschool vinden tal van internationale activiteiten plaats. Hieronder vind je een selectie.

International Class

Op 1 september start de International Class van onze pabo. Studenten uit onder andere Nepal, Ghana, Guatemala en Zuid-Korea gaan samen met onze Nederlandse pabostudenten aan de slag. Op onze Engelstalige website lees je meer over de International Class. 

Jubileumavond met internationaal tintje

Dit jaar bestaat Driestar educatief zeventig jaar. Dat vieren we o.a. met een themadag voor studenten op 23 september, en een jubileumavond op 19 september. Het thema 'Danken en delen' staat centraal, en ook onze internationale samenwerkingen zullen aan bod komen. Van harte welkom!

ECCEN

Voor de tweede keer organiseren Driestar Christian University, de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap en VGS de European Conference for Christian Education in the Netherlands. Deze conferentie wordt van 24 t/m 26 september in Apeldoorn gehouden. Het thema is 'Christian Education in Europe to 2020'. 

Hongarije en Roemenië

Enkele collega's van Driestar onderwijsadvies gaan in deze maand aan de slag met een adviestraject op een school in Roemenië. Ook wordt een onderwijsadviesdienst in Boedapest bezocht, en leveren collega's bijdragen aan onderwijsconferenties. 

Project Primrose in China

Driestar educatief werkt i.s.m. Bonisa zending aan een onderwijsadviestraject in China. In deze maand zullen weer wat stappen gezet worden. Binnenkort volgt hierover meer informatie op deze website. 

...en meer

Deze maand gaan verschillende van onze studenten aan de slag met studie, stage en onderzoek in o.a. Zuid-Afrika en Roemenië. Ook ontvangen we een selectie pabostudenten uit Duitsland. 

Wil je meer weten over de internationale activiteiten van Driestar educatief? Neem contact op met het International Office per e-mail of telefoon: 0182 540 333. 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".