Project: Experimenteren met geluid 13 november 2014

We maken muziek, we spreken, in het verkeer gaan we af op de geluiden om ons heen. Geluid is overal. Met behulp van geluid richten we ons leven in. Maar: wat is geluid nu eigenlijk? Waaruit bestaat geluid? Wat veroorzaakt geluid?

In een project over geluid kunt u met kinderen van groep 5 en 6 op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen. Met de lessen en materialen in deze koffer gaan kinderen experimenteren en onderzoeken om zo iets van het geheim van geluid te ontrafelen. Ze doen bijvoorbeeld proefjes waarmee ze zichtbaar maken dat geluid trilling is, ze denken na wat het is om te leven zonder geluid, ze meten het niveau van geluid en gaan geluid versterken en verzwakken, ze maken een hoorspel en maken muziek met alledaagse voorwerpen. Zo ontdekken ze dat geluid niet zo gewoon is als het lijkt.
 
De projectkoffer bevat een map met 11 uitgewerkte lessen, veel boeken en platen, een decibelmeter, muziekinstrumenten en stemvorken, een cd met een hoorspel en een cd en dvd met walvisgeluiden.
 
Dit project over geluid sluit aan bij de vakgebieden natuur en techniek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling.
 
Klik hier om de koffer te reserveren>>

Hier zijn ook de uitleenvoorwaarden te vinden. De koffer kan opgehaald worden in onze mediatheek, maar kan ook per post verzonden worden.

Meer nieuws