Oktober: maand van opvoeding en ouderbetrokkenheid 1 oktober 2014

In oktober krijgen opvoeding en ouderbetrokkenheid extra aandacht bij Driestar educatief.

Hieronder vind je een greep uit de activiteiten deze maand. Wil je meer informatie over de activiteiten van Driestar onderwijsadvies op dit gebied? Bekijk dan onze themapagina's over Opvoedondersteuning of Ouderbetrokkenheid

Week van de Opvoeding

De themamaand Opvoeding en ouderbetrokkenheid sluit aan bij de nationale Week van de Opvoeding, van 6 t/m 12 oktober 2014.

Gouds Ouderfestival

Op 11 oktober organiseert Driestar educatief in samenwerking met o.a. de Gemeente Gouda en het Centrum voor Jeugd en Gezin het Gouds Ouderfestival. Het Gouds Ouderfestival is een festival voor ouders, en voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Het thema is 'Ik tel tot 10'. Het festival vindt plaats van 11.00 - 15.00 uur in ons pand aan de Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda. Van harte welkom!

Tentoonstelling Opvoeden Samen Aanpakken

In de foyer in ons pand in Gouda staat een tentoonstelling van Opvoeden Samen Aanpakken. Deze organisatie nodigt ouders en andere opvoeders uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat zij belangrijke waarden vinden bij het opvoeden, en over wat men moeilijk vindt. Ook worden er tips en ervaringen uitgewisseld. Dat gebeurt door middel van een aantal panelen, waarop universele opvoedthema’s worden aangekaart. Deze tentoonstelling laat herkenbare situaties zien, in beeld en tekst, bij verschillende gezinnen.

De panelen zijn vanaf 1 oktober twee weken lang te bezichtigen. Neem een kijkje!

Wegwijsbeurs

Driestar educatief is met een stand over opvoeding aanwezig op Gezinsbeurs Wegwijs van 21 t/m 25 oktober in Ahoy Rotterdam. 

Onderzoeksrapport 'Opvoedingsidealen van ouders'

“Ik wil graag dat mijn kind een zelfverzekerde volwassene wordt, iemand met veel zelfvertrouwen. Maar ik zou ook graag zien dat mijn kind afhankelijkheid leert: in gehoorzaamheid aan God zijn weg zoekt in dit leven en zo in de wereld staat.” 
 
Onze kenniskring Opvoedingsidealen in de praktijk presenteert deze maand 'Opvoedingsidealen van ouders', het onderzoeksrapport van een kwantitatief onderzoek naar de idealen die ouders hebben in de opvoeding en het belang dat ze er aan hechten. Op de website van het Reformatorisch Dagblad lees je hier meer over.

Uitgave 'Opvoeden, gave en opgave. Essenties van christelijk opvoeden'

Volgende week verschijnt het boekje 'Opvoeden, gave en opgave. Essenties van christelijk opvoeden' van de werkgroep Ouderbetrokkenheid en opvoedondersteuning. Het boekje is een herziening van 'Essenties van christelijk opvoeden'. De tekst is geactualiseerd en er is een kringhandleiding toegevoegd. Het boekje is bedoeld voor ouders en gaat over de essenties van opvoeden vanuit Bijbels perspectief, met aandacht voor de ontwikkeling van kinderen, jezelf als opvoeder en opvoeden in de huidige maatschappij. Het tweede deel bevat de nieuwe kringhandleiding met ideeën voor acht bijeenkomsten die men kan organiseren of volgen met andere opvoeders. Zo kunnen opvoeders samen met anderen aan de slag, om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en te bemoedigen. Het boekje is te koop in de webwinkel.

Blogs

De komende maand wordt er door collega's regelmatig geblogd over thema's die te maken hebben met opvoeding en ouderbetrokkenheid. Hou onze website in de gaten! 

Meer nieuws