Vernieuwde overzichten leerlijnen 26 januari 2015

De manier waarop je overzichten opvraagt in ParnasSys is voor de leerlijnen-overzichten en de overzichten met notities gewijzigd. Het opvragen van overzichten is daarmee gebruiksvriendelijker geworden.

Voordelen

De nieuwe manier van opvragen heeft veel voordelen:
  • Het maken van een selectie is heel overzichtelijk.
  • Bij het maken van een selectie heb je veel mogelijkheden: zo kun je van elke groep een aantal leerlingen selecteren om een overzicht van op te vragen.
  • Terwijl het overzicht laadt, kun je zelf verder werken in ParnasSys. Je hoeft dus niet te wachten tot het overzicht geladen is. Ook kun je aan de voortgangsbalk zien hoe ver het laden gevorderd is.
  • Alle overzichten staan gedurende een week voor je klaar, zodat je ze later nog kunt downloaden.
 

Handleiding

Voor het opvragen van de overzichten op de nieuwe manier is een handleiding opgesteld. Daarin kun je onder andere lezen hoe je de selectievensters gebruikt, hoe je de opgevraagde overzichten terug kunt vinden en hoe je gemakkelijk kunt zoeken in een groot overzicht. Je kunt de handleiding ‘Overzichten via taken’ downloaden via het supportportaal van ParnasSys: ga naar het vraagteken rechtsboven in ParnasSys klik vervolgens op het tabblad ‘Handleidingen’.

Notities

Vanaf november is het mogelijk om in notities opmaak aan de tekst toe te voegen. Een gevolg hiervan is, dat notities niet meer samen met de leerlijnenoverzichten opgevraagd kunnen worden. Hiervoor wordt namelijk een andere techniek gebruikt. Hoe je de notities snel opvraagt, lees je in de handleiding ‘Opmaak in notities’, die je kunt vinden op het supportportaal in ParnasSys. Klik op het vraagteken rechtsboven in ParnasSys en ga naar het tabblad ‘Handleidingen’.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze wijzigingen? Dan kun je contact met ons opnemen via e-mail.

Meer nieuws