Meer leren over het werken met het jonge kind? 20 januari 2015

Als je werkt met de Leerlijnen jonge kind, heb je tijdens de scholingen geleerd hoe je de ontwikkeling van het jonge kind observeert, registreert en plant. Wil je je verder verdiepen in hoe je het onderwijs aan jonge kinderen vormgeeft en hoe je op de juiste manier in het jonge kind investeert? Bezoek dan het symposium ‘Het jonge kind leren zien!’ op 25 maart in Gouda.

Evidence-beest

Kansen voor kinderen creëren we in de eerste zes levensjaren. Recent (hersen)onderzoek heeft bewezen dat de impact op hun ontwikkeling dan het grootst is. Een belangrijke vraag is dus of we voldoende investeren in jonge kinderen én of we dat op de goede manier doen! Op deze vraag gaan we in op het symposium ‘Het jonge kind leren zien’. Helma Brouwers, specialist jonge kind aan de universitaire pabo van de Universiteit van Amsterdam, spreekt hierover in haar lezing met de titel ‘Wie is er bang voor het evidence-beest?’

Workshops

Na deze hoofdlezing zijn er interessante workshops, waarin je inspiratie opdoet voor je dagelijks werk. Bijvoorbeeld over executieve functies (zelfsturing), psychomotoriek, denkstimulerende gesprekstechnieken e.d. Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Van harte welkom!
 
Het symposium is bedoeld voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten van groep 1 en 2, onderbouwcoördinatoren en intern begeleiders. Het symposium is dus niet speciaal voor gebruikers van de Leerlijnen jonge kind, maar is zeker een aanrader wanneer je kennis en vaardigheden op wilt doen voor het werken met jonge kinderen!

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het symposium vind je op deze pagina. Je kunt hier bijvoorbeeld een uitgebreide beschrijving van de workshops vinden. Daarnaast kun je je hier ook aanmelden voor het symposium.

Meer nieuws