Kindkans: weg met het gedoe van formulieren en aanmelden 22 september 2014

Sinds de komst van Passend Onderwijs zijn alle samenwerkingsverbanden weer druk bezig met het optuigen van commissies, groeidocumenten, ontwikkelperspectieven, toelaatbaarheidsverklaringen en loketten. Dit kost veel tijd. Gelukkig is er voor de gebruikers van ParnasSys een hele eenvoudige manier om de ondersteuningstoewijzing te organiseren: Kindkans.

Het samenwerkingsverband, of het bestuur besluit om Kindkans te gebruiken voor de ondersteuningstoewijzing. De volgende stap houdt in dat ParnasSys wordt gekoppeld aan Kindkans, zodat de school vanuit ParnasSys een aanmelding kan doen bij het loket. Leerlinggegevens en documenten uit de leerlingmap worden dan vanuit ParnasSys verstuurd naar het loket. Scholen maken handelingsplannen, toetsen en notities in ParnasSys en deze gegevens worden via een overzicht in de leerlingmap verstuurd naar het loket. Conclusie, er worden geen nieuwe documenten of formulieren gemaakt, maar er wordt eenvoudig gebruik gemaakt van de data die al aanwezig is in ParnasSys. Daarnaast krijgt de school in ParnasSys de terugkoppeling over de ondersteuningstoewijzing.

Scholen hoeven dus niet gebruik te maken van een nieuw systeem, of gegevens opnieuw in te voeren maar ParnasSys wordt maximaal ingezet. Dit geldt ook voor ondersteuningstoewijzing van buiten de school.

Steeds meer samenwerkingsverbanden kiezen voor de oplossing Kindkans!

Wil je meer informatie over Kindkans, kijk dan op de website van Kindkans of kom naar de bijeenkomst over Kindkans.

Meer nieuws