Hoera voor de kinderboekenmaand en de Kinderboekenweek! 28 september 2014

Voor de 20ste keer vindt de Christelijke Kinderboekenmaand plaats in oktober 2014. De Werkgroep Christelijke Kinderboeken heeft dit keer een feestelijk thema vastgesteld: ‘In de wolken’ en er zijn drie actieboeken op de markt gebracht.





Groeten uit Kenia – Ingrid Medema (actieboek)
De hele maand oktober 2014 staat in het teken van de Christelijke kinderboekenmaand. Het samen lees/prentenboek  Waar is de ring?
 Is geschreven door Ineke Kraijo en geïllustreerd door Betje Ton. Het actieboek voor de middenbouw is geschreven door Ingrid Medema en heeft als titel Groeten uit Kenia.
 
Peter van Dijk schreef De lynx Rechts, speciaal voor de bovenbouw. De actieprijs is resp. € 5,95 en € 4,95.  Op de site van de Werkgroep staan nog meer activiteiten, die de Werkgroep onderneemt: www.christelijkekinderboekenmaand.nl
 
 De Kinderboekenweek is er voor de 60ste maal en daarom is het thema ‘Feest!’  gekozen. Harm de Jonge schreef het kinderboekenweekgeschenk Zestig spiegels en Marit Törnqvist schreef en tekende het prentenboek van de Kinderboekenweek Fabians Feest.
 
Zestig spiegels gaat over een jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Dat is niet zo erg, maar wel als je een spreekbeurt moet houden. Daar ziet hij vreselijk tegenop. Maar dan ontmoet hij prinses Sippora von Singapoor, het meisje met de blauwe ogen en de zwarte vlecht. Zij leert Jurre de wereld anders te zien dan ze is en brengt hem naar de zeven torens van het Prinsenhuis. Daar komt hij in een wonderlijke wereld van kermisgasten en straatartiesten terecht. Hij krijgt er bijzondere adviezen voor zijn spreekbeurt. En als Sippora hem dan ook nog eens met zestig spiegels te hulp schiet, kan er eigenlijk niets meer misgaan. Voor informatie over Harm de Jonge zie het Reformatorisch Dagblad.
 
In Fabians Feest staan Fabian en zijn moeder op het punt om samen naar een groot feest te gaan. Fabian fantaseert er op los. Het zal het leukste feest van de wereld worden, dat weet hij zeker. Misschien is er een taart zo groot als het plein en zijn er grachten vol limonade, olifanten om op te rijden en muziek waar je vanzelf van gaat dansen. Moeder bibbert eerst nog een beetje als alles wat Fabian bedacht heeft echt waar blijkt te zijn. Maar samen vieren ze uiteindelijk het feest van hun leven! Bij het Prentenboek van de Kinderboekenweek verschijnt ook dit jaar weer een gratis app voor iPad, iPhone en Android.
Beide boeken worden door Bas Maliepaard helder besproken.
 
Zestig spiegels, Harm de Jonge, CPNB, van 1 t/m 12 oktober gratis bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Vanaf 9 jaar.
Fabians feest, Marit Törnqvist, CPNB, van 1 t/m 12 oktober € 6,95. Vanaf 4 jaar.

Meer nieuws