Cursus rondom lezen, spelling en dyslexie 22 oktober 2014

Lezen en spellen zijn belangrijke vaardigheden voor het functioneren van een kind. Leert een kind niet goed lezen en spellen, dan heeft dit grote invloed op de schoolloopbaan en het verdere functioneren in de maatschappij.

Van belang

Het is dan ook belangrijk dat basisscholen deze problemen zo vroeg mogelijk opmerken en aanpakken. 

Cursussen

Binnenkort starten er in Gouda en Barneveld weer verschillende cursussen rondom lezen en spellen. Denk hierbij aan de methodieken (Connect- en Ralfi lezen) die beschreven staan in het boek Dyslectische kinderen leren lezen (van Anneke Smits en Tom Braams), oplossingsgericht denken bij dyslectische kinderen, retentietraining, ontwikkelingsgericht werken bij lezen en spellen, dyslexie en faalangst, het begeleiden van kinderen tijdens RT spelling en achtergronden van dyslexiebehandelingen.

Doelgroep

De cursussen zijn bedoeld voor leerkrachten, onderwijsassistenten, leesmoeders, remedial teachers en intern begeleiders van het (speciaal) basisonderwijs.
Aardig om te melden is dat leraren een persoonlijk scholingsbudget krijgen. Hierdoor krijgen zij meer zeggenschap over hun eigen groei en ontwikkeling. Mogelijk biedt dit ook praktische ruimte voor het volgen van één van de cursussen.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website.

Meer nieuws