2500 ZIEN!-scholen 23 april 2014

Steeds meer scholen maken gebruik van het expertsysteem ZIEN! om het sociaal-emotioneel functioneren van leerlingen vast te leggen. Meer dan 2500 scholen hebben inmiddels een abonnement op ZIEN!. Dat hebben we onlangs gevierd op de 2500e ZIEN!-school, OBS de Klimop in Rotterdam.

Taart

Namens Driestar onderwijsadvies en ParnasSys werd de school gefeliciteerd met het feit dat ze als 2500e school ZIEN! hebben aangeschaft. Daarbij werd een speciale taart overhandigd met de opdruk: ZIEN! feliciteert de 2500e school. Het team heeft inmiddels de startbijeenkomst gevolgd. Dit cursusjaar nog gaan ze ZIEN! vast invullen voor de leerlingen waar ze vragen bij hebben. Ze zijn benieuwd wat ZIEN! daarin voor hen kan betekenen.


COTAN

In oktober 2012 heeft ZIEN! een positieve beoordeling van de COTAN gekregen. Deze commissie heeft vastgesteld dat ZIEN! een betrouwbaar en valide instrument is. De inspectie gebruikt ZIEN! sinds die tijd ook om de sociale opbrengsten op de school te beoordelen.
Veel scholen besloten naar aanleiding van deze positieve beoordeling ook gebruik te gaan maken van ZIEN!, zodat ze verzekerd zijn van een goed instrument om het sociaal-emotioneel functioneren van kinderen te observeren.

Leerlingvragenlijst

Al enkele jaren is binnen ZIEN! ook een leerlingvragenlijst beschikbaar. Deze vragenlijst, die dezelfde items bevraagd als de leerkrachtvragenlijst, wordt ingevuld door de leerlingen zelf als de leerling in groep 5-8 zit. Voor groep 1-4 is er een interview en/of een papieren vragenlijst beschikbaar. Zo krijg je als leerkracht een compleet beeld van het functioneren van de leerling, door de resultaten op beide vragenlijsten naast elkaar te leggen. Inmiddels maken 1107 scholen gebruik van de leerlingvragenlijst. Je leest hier meer over de leerlingvragenlijst van ZIEN!.

Meer nieuws